Για συλλοίμωξη γρίπης – κορονοϊού ώς μια δύσκολη κατάσταση, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

«Προς το παρόν στο νοσοκομείο έχουμε δει συλλοίμωξη Δέλτα – Όμικρον αλλά όχι συλλοίμωξη γρίπης – Όμικρον, επομένως είναι κάτι σπάνιο. Να μην φοβίζουμε τον κόσμο, αφού η γρίπη είναι στα τέλη της, ο καιρός βοηθά και η επιδημία της κρατά το πολύ έως τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Ήταν μια “ελαφριά” χρονιά όσον αφορά στη γρίπη», είπε σχετικά ο ίδιος.

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο για μια κατάαταση αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου με μια πολύ μικρή αύξηση στους νοσηλευόμενους. «Έχουμε 40 θανάτους λιγότερους την εβδομάδα σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ έχουμε και λιγότερες εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση από άποψη διαχείρισης του υγειονομικού συστήματος είναι διαχειρίσιμη» σημείωσε σχετικά, μεταξύ άλλων.

Σε ότι έχει να κάνει με άρση μέτρων προστασίας που φέρονται να δρομολογούνται κοντά στην περίοδο του Πάσχα, ο ίδιος επισήμανε: «Όταν έχουμε περίπου 100 εισαγωγές στις ΜΕΘ εβδομαδιαίως, όταν έχουμε 2.300 εισαγωγές ανά εβδομάδα στα νοσοκομεία και περίπου 350 νεκρούς ανά εβδομάδα, όλα αυτά νομίζω ότι δεν πρέπει να συζητώνται προς στιγμήν. Αυτά πρέπει να παραμείνουν και να αρχίσουν να άρονται σταδιακά».

Πηγή: ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: