Δύο σχεδόν εβδομάδες πέρασαν από τον βομβαρδισμό του Δραματικού Θεάτρου στη Μαριούπολη, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για 1.300 αμάχου,ς και πλέον γίνεται λόγος ότι περίπου οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τα ερείπια του ξεπερνούν τους τριακόσιους.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζαν εξαρχής ότι η Ρωσία πραγματοποίησε την επίθεση με πύραυλο, ο οποίος κατέστρεψε το τριώροφο κτήριο με τα έντονα αρχαιοελληνικά στοιχεία, στο οποίο οι κάτοικοι είχαν γράψει στα ρώσικα ότι αποτελούσε καταφύγιο για παιδιά.

Η Ρωσία μετά την επίθεση στις 16 Μαρτίου και τη διεθνή κατακραυγή επίμονα αρνείται ότι επιτέθηκε στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης, αν και οι επιθέσεις της σε πολλά κτίρια κατοικιών και άλλες μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν τεκμηριωθεί σε όλη τη χώρα.

«Από αυτόπτες μάρτυρες, προκύπτουν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά από πλήγματα ρωσικού αεροσκάφους», έγραψε το δημαρχείο της Μαριούπολης στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

ΝΑ σημειωθεί ότι λόγω της έλλειψης επικοινωνιών μέχρι τώρα δεν είχε γνωστό κάποια άλλη πληροφορία, πλην της αρχικής που ένας Ουκρανός πολιτικός είχε γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το υπόγειο του κτηρίου είχε αντέξει.Περίπου 1.300 άτομα είχαν καταφύγει στο Θέατρο για προστασία από τις ρωσικές επιθέσεις. Πιστεύεται ότι ο μεγαλύτερος όγκος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί κάτω από τη σκηνή και εγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια. H είδηση για το βομβαρδισμό ενός ακόμη καταφυγίου από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως ήταν φυσικό είχε προκαλέσει διεθνείς  αντιδράσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλεί -για πρώτη φορά- τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «εγκληματία πολέμου».

πηγή:ertnews.gr