Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου, τον Αλεξέι Ναβάλνι, σε κάθειρξη εννέα ετών κατηγορούμενο για απάτη, σε μια απόφαση που θα κρατήσει τον γνωστότερο αντίπαλο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εκτός της ενεργού πολιτικής για τα επόμενα χρόνια. 
Ο Ναβάλνι, που κρίθηκε επίσης ένοχος για προσβολή του δικαστηρίου, ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών σε φυλακή ανατολικά της Μόσχας για παραβίαση όρων που σχετίζονται με κατηγορίες, οι οποίες όπως υποστηρίζει είναι κατασκευασμένες για να εμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες. 
Ο Ναβάλνι, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε επίσης πρόστιμο 1,2 εκατ. ρουβλίων (11.535 δολαρίων) απέρριψε την τελευταία υπόθεση σε βάρος του, λέγοντας ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη, και δήλωσε αθώος. 

Η αστυνομία συνέλαβε τους δικηγόρους του Ναβάλνι αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου να του επιβάλει ποινή κάθειρξης εννέα ετών

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο δικηγόρους του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, λίγη ώρα αφότου το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει ποινή κάθειρξης εννέα ετών με την κατηγορία της απάτης και της προσβολής του δικαστηρίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που παρακολούθησε την δίκη.

Οι δικηγόροι Όλγκα Μιχαήλοβα και Βαντίμ Κόμπζεφ δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν μόλις τέλειωσαν τις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους.

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι δύο δικηγόροι του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά την σύλληψη τους, δήλωσε ο ένας εκ των δικηγόρων του, ο Βαντίμ Κόμπζεφ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί νωρίτερα από ρωσικό δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για υπεξαίρεση και προσβολή του δικαστηρίου.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση