Η επιχείρηση «Νόστος 6», για την εκκένωση τεσσάρων Ελλήνων πολιτών και έξι ομογενών από την Ουκρανία, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

   Οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες και ομογενείς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, πέρασαν νωρίτερα σήμερα τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, και σε όλους όσοι συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης.

   Ο κ. Δένδιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, τον οποίο συνεχάρη για τις προσπάθειές του και την αφοσίωσή του στο καθήκον. “Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας -Μολδαβίας”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

   “Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης”, πρόσθεσε.

   Τις ευχαριστίες του στον κ. Ανδρουλάκη “για την πίστη του στο καθήκον και τη γενναία του στάση” εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter.

   “Συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όσους συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία το δύσκολο έργο της επιχείρησης Νόστος 6”, σημείωσε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d