Οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών του NATO συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ανατολικοευρωπαϊκής πτέρυγας της συμμαχίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.Οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών του NATO συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ανατολικοευρωπαϊκής πτέρυγας της συμμαχίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αμέσως μετά τόνισε την εκτίμηση των ΗΠΑ στην συμμαχία και στη συνεργασία με την εταιρική σχέση που υφίσταται και επισήμανε τη σπουδαιότητα της άμεσης λήψης αποφάσεων που στέλνει μήνυμα ενότητας των μελών του ΝΑΤΟ στον κόσμο και στήριξης του στην Ουκρανία.

Η σημερινή  μας παρουσία εδώ στέλνει  μήνυμα ότι  καταδικάζουμε απερίφραστα την αδικαιολόγητη και απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Η Ουκρανία, είπε ο κ. Όστιν, είναι μία κυρίαρχη δημοκρατία με εκλεγμένη κυβέρνηση την οποία σεβόμαστε και επίσης αναγνωρίζουμε στους Ουκρανούς, το δικαίωμα αλλά  και την ικανότητα τους να αμυνθούν. Συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε είπε ο κ. Όστιν και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ  στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του άρθρου 5, υποσχόμενος ότι χώρα θα τηρήσει μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις της.

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: