Οι πρωθυπουργοί της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Πολωνίας και της Σλοβενίας θα ταξιδέψουν με τρένο στο Κίεβο για να συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Tσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να επιβεβαιωθεί η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην εθνική κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι επίσης να παρουσιαστεί ένα ευρύ πακέτο στήριξης για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς, έγραψε ο Τσέχος πρωθυπουργός.

Οι τρεις θα επισκεφθούν την ουκρανική πρωτεύουσα ως «εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», σε συμφωνία με τον επικεφαλής του Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mατέους Μοραουέσκι είχε ενημερώσει τόσο τον Σαρλ Μισέλ όσο και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πιθανή επίσκεψη στο Κίεβο στο περιθώριο της Συνόδου των Βερσαλλιών, ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπάρεντ Λέιντς ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη μετάβαση τριών Πρωθυπουργών, κρατών-μελών της ΕΕ στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Τόνισε παράλληλα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Η ΕΕ εργάζεται για την παροχή συντονισμένης πολιτικής, οικονομικής, υλικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης».

Η ουκρανική πλευρά επιβεβαίωσε την επίσκεψη, που συμπίπτει με μια από τις πλέον δραματικές ημέρες του πολέμου για το Κίεβο.

Ανταποκρίσεις: Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Γιώργος Συριόπουλος

πηγή:ertnews.gr