Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χρειάσθηκε δύο tie breaks για να προκριθεί στον τρίτο γύρο του τουρνουά, που διεξάγεται στο Indian Wells. Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 7-6(5), 3-6, 7-6(5) του Αμερικανού, Τζακ Σοκ και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο, τον 21χρονο -επίσης- Αμερικανό, Τζένσον Μπρούκσμπι (Νο 43), που επικράτησε 6-0, 6-3, του 25χρονου Ρώσου, Κάρεν Κατσάνοφ (Νο 26).

    Ο Σοκ (Νο 147) αντιστάθηκε σθεναρά στον Τσιτσιπά, καθώς στο πρώτο σετ, προηγήθηκε με 5-3 και στα δύο tie breaks, όμως ο «Tsitsifast», κατάφερε ν’  αντιδράσει και να πάρει την νίκη και την πρόκριση, επιδεικνύοντας τεράστια αποθέματα ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης.

    «Τα δώσαμε όλα και οι δύο στο ματς. Βρέθηκα πίσω στο tie break και προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος. Ο Τζακ έπαιζε εκπληκτικά σε ορισμένα σημεία και έπρεπε να παίξω εξαιρετικά για να κρατήσω την αισιοδοξία μου. Είναι θετικό, ότι έπαιξα επιθετικά και διατήρησα την ψυχραιμία μου, επιτιθέμενος. Ηταν μία «επική μάχη», γιατί ο αντίπαλος μου, είχε σήμερα, πολύ καλό forehand, αλλά με υπομονή πήρα αυτό που ήθελα. Το τέλος του αγώνα ήταν δύσκολο, αλλά είναι πολύ σημαντικό, ότι νίκησα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως στόχος μου, είναι να κρατήσω τα θετικά στοιχεία», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading