Επιτυχώς πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας η αυτοκινητοπομπή, υπό τον συντονισμό του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, η οποία ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες στη Μαριούπολη, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 
Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα.
Στη μολδαβική πλευρά των συνόρων βρίσκεται κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνείσφεραν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, τόσο επί του εδάφους όσο και στην Αθήνα, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη.
Επισημαίνεται ότι, μέχρι νεωτέρας, οι γενικοί πρόξενοι στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης και στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως η επιχείρηση «Νόστος 3» ολοκληρώθηκε επιτυχώς» και συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση.

Ανάρτηση ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από τη Μαριούπολη

Mε ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από τη Μαριούπολη, υπογραμμίζοντας ότι «με τη συνδρομή του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, είχε αίσιο τέλος και η αποστολή πέρασε στη Μολδαβία. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της. Η σκέψη μας είναι στον λαό της Ουκρανίας και στους συμπατριώτες μας που παραμένουν εκεί».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ