Αστατος καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤΠαναγιώτη Γιαννόπουλο. Μάλιστα δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ μια νέα ψυχρή μεταφορά θα δώσει περισσότερα φαινόμενα στη βόρεια χώρα και τα χιόνια θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές και σε περιοχές της Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλίας. Θα παραμείνει κρύος ο καιρός και την Τρίτη με αρκετές βροχές.

Την Τετάρτη τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στα κεντρικά και τα νότια. Αρκετά θα είναι τα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί και οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για αρχές Μαρτίου

Από Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Χωρίς κάποιο αξιόλογο καιρικό σύστημα έως την Καθαρά Δευτέρα.

Στην Αττική προβλέπονται σήμερα τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σήμερα συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ οπότε τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά Η θερμοκρασία έως 9 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός Μετεωρολόγος, Μ.Sc. FRMetS

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση