«Εκκενώστε μας, είμαστε ‘Ελληνες.’Εχω δύο παιδιά, κορίτσι τριών ετών και αγόρι 9 ετών. Φοβάμαι πολύ, μας βομβαρδίζουν πέντε ημέρες. Είμαστε στο υπόγειο του σπιτιού μας. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε βοήθεια». Με φωνή που έσπαγε από το κλάμα η Μαρία Τζανκουρτζή, περιγράφει «μάχες παντού και μάλιστα μιλάει για βομβαρδισμό ελληνόφωνου σχολείου με θύματα παιδιά».

«Η μητέρα μου είναι διευθύντρια του Ελληνόφωνου κυριακάτικου σχολείου Μαριούπολης, ο πατέρας μου είναι μουσικός κι εγώ 14 χρόνια διδάσκω ελληνικά κάθε Κυριακή. Ο σύζυγος μου διδάσκει ελληνικούς χορούς και τώρα είμαστε όλοι εδώ στο σπίτι και μας βομβαρδίζουν», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις», με δυσκολίες στην τηλεφωνική σύνδεση.

Οι άνθρωποι δεν έχουν τρόφιμα, δεν μπορούμε να βγούμε έξω, δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε νερό ούτε ψωμί. Είμαστε ‘Ελληνες από τον Πόντο, η γιαγιά μου κατάγεται από την Τραπεζούντα. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη, ήταν τα λόγια της κυρίας Τζανκουρτζή που χάθηκε από την τηλεφωνική σύνδεση πριν εξακριβωθεί εάν αναφερόταν στο σχολείο της Σαρτανάπολης μιλώντας για θύματα από βομβαρδισμούς.

Πηγή: ertnews.gr – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Απάντηση