Μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Murdochs: Empire of Influence», θα κάνει πρεμιέρα στο συνδρομητικό CNN Plus τις επόμενες εβδομάδες, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του το CNN.

Η σειρά βασίζεται στο άρθρο των Τζόναθαν Μάλερ και Τζιμ Ρούτενμπεργκ στους New York Times, το οποίο ερεύνησε την κληρονομιά του ιδρυτή μιας παγκόσμιας και πανίσχυρης μιντιακής αυτοκρατορίας σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Τα έξι επεισόδια θα ρίξουν φως στα παρασκήνια της ανόδου του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, την επιρροή του σε όλο τον κόσμο και την έντονη μάχη διαδοχής μεταξύ των παιδιών του για το ποιος θα κληρονομήσει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης, αναφέρει το CNN.

Τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία της 21st Century Fox πωλήθηκαν το 2019 στην Walt Disney Co αν και ο Μέρντοχ διατηρεί τον έλεγχο της μητρικής Fox News Fox Corp και της πολυεθνικής εταιρίας ΜΜΕ, News Corp. Ξεκίνησε την καριέρα του με μια μικρή τοπική εφημερίδα της Αυστραλίας που κληρονόμησε από τον πατέρα του σε ηλικία 21 ετών. Επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο το 1962 με Πρόεδρο τον Τζον Κένεντι  και στη συνέχεια με άλλους 12 πλανητάρχες. 

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading