Πρέπει να γίνει καταμέτρηση ανέφερε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας που επικαλούμενος τον Λιμενάρχη ανέφερε ότι είναι 239 οι επιβάτες και 50 τα μέλη του πληρώματος «Euroferry Olympia». Η κατάσταση στο πλοίο είναι δύσκολη γιατί γίνονται ακόμα εκρήξεις και δεν μπορεί να πλησιάσει άλλο πλοίο, περιγράφει ο βουλευτής, που έχει εμπειρία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι πρώτοι που αποβιβάστηκαν, περίπου 60 άτομα, είναι σε καλή κατάσταση  και μεταφέρθηκαν στην αίθουσα αφίξεων του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, όπου έσπευσαν γιατροί, νοσηλευτές και κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Ερυθρού Σταυρού.

«Σημασία έχει η περίθαλψη των ναυαγών καθώς αποβιβάστηκαν ήδη από την φρεγάτα «Υδρα», με τον κυβερνήτη να διαβεβαιώνει ότι δεν έμειναν πίσω άνθρωποι. Μπορεί κάποιος να πήγε να πάρει κάτι από το αυτοκίνητο και να εγκλωβίστηκε, εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε ο κ. Γκίκας.

Έσπευσε και το πρώτο αεροναυαγωσωστικό του Λιμενικού, ενώ «δένει» στο λιμάνι και το ιταλικό πλοίο που μετείχε στην επιχείρηση της Frontex στο ανατολικό Αιγαίο και μεταφέρει πάνω από 100- 150 άτομα, πρόσθεσε ο βουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Πηγή: ertnews.gr