Συμπληρώθηκαν περισσότερες από 12 ώρες απολογιών των κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων των Χανίων.

Από τις 7 το πρωί του Σαββάτου και μέχρι αυτήν την ώρα απολογήθηκαν οι τέσσερις πρώτοι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα η 67χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας, η 43χρονη κόρη της και φερόμενη ως συνδιαχειρίστρια της δομής, ο 79χρονος ψυχίατρος και ο 59χρονος γενικός ιατρός.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο συνήγορος των συνιδιοκτητριών, Νίκος Ρουσσόπουλος, ολοκληρώνεται απόψε η απολογία του 50χρονου γιατρού και εκτίμησε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή με τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρουσσόπουλος, κατατέθηκαν στοιχεία από την πλευρά της υπεράσπισης ικανά να ανατρέψουν πολλές πλευρές του κατηγορητηρίου. Έκανε λόγο για ανεπάρκειες, αντιφάσεις και αοριστίες στο κατηγορητήριο. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς των πελατισσών του για σκευωρία και ανάφερε, ότι προσκομίστηκαν ένορκες καταθέσεις από τις οποίες αποδεικνύεται, ότι προσεγγίστηκαν μάρτυρες προκειμένου, έναντι χρηματικής αμοιβής να καταθέσουν εναντίον της μονάδας.

Η διαδικασία των απολογιών συνεχίζεται με την εξέταση του τέταρτου κατηγορουμένου, του 50χρονου γενικού ιατρού της μονάδας.

Ρεπορτάζ: Σοφία Θεοδωράκη

πηγή:ertnews.gr