Συνεχίζεται η έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η οικογένεια έχει διορίσει δύο δικηγόρους, με τους οποίους αναμένεται άμεσα να συναντηθεί για να συναποφασίσουν τις επόμενες νομικές τους ενέργειες. Η μητέρα των νεκρών παιδιών σε δήλωσή της φέρεται να ζήτησε να σταματήσουν οι εικασίες.

«Να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα» είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας, είναι μερικά από τα λόγια της μητέρας των τριών παιδιών στην επιστολή της» πρόσθεσε ζητώντας από τις Αρχές να ψάξουν ό,τι θέλουν.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Διευθυντής της Παιδοκαρδιολογικής κλινικής του Ωνασείου, Γιάννης Παπαγιάννης που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας τον ένα μήνα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Ωνάσειο: «Μας παραπέμφθηκε από το νοσοκομείο του Ρίο, αφότου είχε υποστεί την ανακοπή και την εγκεφαλική βλάβη. Της τοποθετήσαμε απινιδωτή».

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαγιάννης, μαζί με την τοποθέτηση του απινιδωτή στην 9χρονη, η οικογένειά της παρέλαβε ένα μηχάνημα, με το οποίο οι θεράποντες ιατροί της μπορούσαν να παρακολουθούν τη λειτουργία της καρδιάς της εξ αποστάσεως. «Η καρδιά λειτουργούσε σωστά. Δεν είχε καταγράψει κάποια σοβαρή αρρυθμία που να δικαιολογεί ένα αιφνίδιο συμβάν» είπε.

Σημείο σταθμό για την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης θεωρούν οι επιστήμονες τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Αν προκύψουν γεγονότα εντελώς διαφορετικά από τα αναμενόμενα, τότε θα ανατρέξουμε πίσω και θα εξετάσουμε και τους άλλους δύο θανάτους από την αρχή» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ως ύστατο μέσο διαλεύκανσης της πρωτοφανούς για τα παγκόσμια δεδομένα υπόθεσης, χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την εκταφή των σορών των τριών κοριτσιών.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

πηγή:ertnews.gr