Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο Ρούμεν Ράντεφ, τέθηκε σε απομόνωση καθώς η σύζυγός του, η Ντεσισλάβα Ράντεβα, επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του χθες Τετάρτη.

Η κυρία Ράντεβα είναι σε καλή κατάσταση, διαβεβαιώνεται στο δελτίο Τύπου, ενώ «ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν αρνητικό».

Ο αρχηγός του κράτους ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του για τις επόμενες λίγες ημέρες, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ράντεφ τίθεται σε απομόνωση φέτος. Την 11η Ιανουαρίου, εφάρμοσε το ίδιο προληπτικό μέτρο έπειτα από τη μόλυνση του προέδρου του κοινοβουλίου, του Νίκολα Μίντσεφ, μερικές ώρες έπειτα από συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός του κράτους.

Στη Βουλγαρία, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ, έχουν καταγραφεί 963.108 κρούσματα του SARS-CoV-2 (11.143 τις προηγούμενες 24 ώρες), ανέφερε χθες το υπουργείο Υγείας.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ