Ομαλοποιείται ο καιρός, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου και ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.

Μετεωρολόγος ΕΡΤ: Νικολέτα Ζιακοπούλου

Την Παρασκευή σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 10 βαθμούς, έως 13 με 14 στην υπόλοιπη χώρα με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια και λίγα χιόνια εκεί σε ορεινά και ημιορεινά που γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βοριάδες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 1 έως 8 βαθμούς.

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στις περισσότερες περιοχές, έως 6 μποφόρ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα.

πηγή:ertnews.gr