Το μόνο καιρικό πρόβλημα το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου θα είναι ο παγετός που θα επιμείνει τις πολύ πρωινές ώρες. Προσοχή λοιπόν και στις καλλιέργειες και στις μετακινήσεις.

Νικολέτα Ζιακοπούλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Πιο αναλυτικά το Σάββατο περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα μας με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια και πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη.  Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 11 με 12 βαθμούς, 15 με 16 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.

Την Κυριακή πάλι θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα, στα ανατολικά ηπειρωτικά όμως, στην Εύβοια και στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τους. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. Οι θερμοκρασίες βέβαια χειμωνιάτικες, ισχυρός ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

πηγή:ertnews.gr