Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να εισηγηθεί μέτρα, με πιθανότερο να παραταθούν τα ισχύοντα μέτρα κατά μία εβδομάδα ή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως το τέλος του μήνα θα κορυφωθεί η πανδημία.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε παράταση των περιοριστικών μέτρων, ενώ συζητείται η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και η αύξηση των θεατών από το 10% στο 20% επί της χωρητικότητας στα γήπεδα.

«Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση, δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα, θα γίνει έπειτα και από τη συζήτηση των ειδικών. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια, θα αξιολογούνται εβδομαδιαίως» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τα μέτρα που ισχύουν προς το παρόν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, απαγόρευση ορθίων και μερική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

πηγή:ertnews.gr