Δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα ζημιές ή τραυματισμοί, πέρα από προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε βάθος 19,6 χιλιομέτρων, 112 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λεμεσού, ωστόσο οι πρώτες εικόνες δείχνουν την αναστάτωση που επικράτησε στις 3 τα ξημερώματα στην Κύπρο.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανακοίνωσε πως η ισχύς του ήταν 6,4 Ρίχτερ, αναθεωρώντας την αρχική του εκτίμηση (6,5). Και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπολόγισε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου ανακοίνωσε πως η δονηση που σημειώθηκε στις 03:08 ήταν 6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 50 χιλιομέτρων δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Κύπρο.

Γεράσιμος Χουλιάρας:  Δεν περιμένουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας “Ευτυχώς το επίκεντρο είναι σε υποθαλάσσια περιοχή. Είναι αρκετά μακριά από το νησί σε μια περιοχή που έχει δώσει ιστορικά μεγάλους σεισμούς, ακόμα και τσουνάμι, είπε. Το μεγάλο εστιακό βάθος δείχνει ότι μάλλον δεν περιμένουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία”, είπε στην εκπομπή Από τις 6.

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση