Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να εκτιναχθούν σήμερα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς συνεχίζεται η ταχύτατη διασπορά της παραλλαγής ΌμικρονΠερίπου 55.000 νέες μολύνσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 11 το πρωί της Τρίτης είχαν διαγνωστεί 34.000 νέα κρούσματα της Covid-19.

Στα νοσοκομεία της Αττικής, εκατοντάδες είναι οι προσελεύσεις πολιτών με συμπτώματα της νόσου και δεκάδες οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για κορύφωση της πανδημίας το επόμενο δεκαπενθήμερο με περισσότερα από 3.000 νέα ημερήσια κρούσματα στην Κρήτη και πάνω από 50.000 νέες ημερήσιες μολύνσεις κατά μέσο όρο έκανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Στη Θεσσαλονίκη, θετικό είναι  το αποτέλεσμα περίπου στο 70% των PCR που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα, όπως ανέφερε η γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου ΘεσσαλονίκηςΜαρία Χατζηδημητρίου.

Από 1,4% έως 3,5% κυμαίνονται τα ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας της Αττικής, Παναγιώτης Στάθης. 

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 92 θετικά κρούσματα στο προσωπικό.

πηγή:ertnews.gr