Εκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, από τις αρχές του Δεκεμβρίου λόγω κορονοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του ιεράρχη είχε επιβαρυνθεί και βρισκόταν σε κώμα.

Ο μακαριστός μητροπολίτης δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ η άρνησή του να εισαχθεί σε νοσοκομείο είχε επιβαρύνει αρκετά την κατάστασή του. Λίγες ημέρες πριν είχε φύγει από τη ζωή και η αδερφή του από κορονοϊό.

Αύριο, Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, με την ακριβή τήρηση όλων των προβλεπόμενων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ορίστηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, γεννήθηκε το 1945 στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο ΑΠΘ, από όπου έλαβε λαβών και τα δύο πτυχία.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1974. Υπηρέτησε, τριάντα και πλέον έτη, ως ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα εκκλησιαστικά και αντιαιρετικά άρθρα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη στις 8 Οκτωβρίου 2005.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ