1 χοιρινό μπούτι 3 κιλά

½ κούπας χυμό λεμονιού

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 κούπα χυμό ανανά

Ολόκληρα γαρίφαλα

Αλάτι – πιπέρι

Σκεπάστε το μπούτι με αλουμινόχαρτο φορμαρισμένο σε σχήμα καπέλου έτσι, ώστε να μην ακουμπά στην επιφάνεια, αλλά ελαφρά μόνο στα πλάγια, αφηνοντας τις πλευρές ακάλυπτες.  Ψήστε στην αρχή 2 ώρες σε φούρνο 100° C, κατόπιν 2 ώρες σε φούρνο 150° C και, τέλος, άλλη 1 ώρα σε φούρο 200° C.  Στο διάστημα αυτό περιχύνετέ το από καιρό σε καιρό με το ζουμί του.  Στα τελευταία 15’ αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει καλά η επιφάνεια.  Βάλτε το σε μεταλλική πιατέλα και γαρνίρετε με πορτοκάλια ή ρόδες ανανά, κερασάκια μαρασκίνο και φουντίτσες από μαϊντανό.  Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό, μόλις βγει από το φούρνο, ή κρύο, ανάλογα με το γούστο σας.

Χρόνος ετοιμασίας 5 ώρες