Κορμός κακάο από το βιβλίο μου Πρόσκληση σε Τσάιγια το παντεσπάνι8 αυγά1 1/2 κούπας ζάχαρη1 κούπα κακάο2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου ήλίγη βανίλιαγια τη γέμιση200 γρ. κουβερτούρα3 κουταλιές γάλα3 κουταλιές σιρόπι μαρασκίνο από το βάζοβάζο με τα κερασάκια)3 κροκάδια500 γρ. σαντιγί1/2 κούπας κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα ήκόκκινα κερασάκια γλασέΑνακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπήστε τ’ αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα, να πήξει το μείγμα και να πάρει το χρώμα του λεμονιού (15’ περίπου). Ρίξτε το μείγμα του κακάο κοσκινίζοντας το μ’ ένα μεγάλο σουρωτήρι επάνω από τ’ αυγά κι ανακατέψτε απαλά, να ενωθεί χωρίς να ξεφουσκώσουν τ’ αυγά.Ρίξτε την εσάνς πικραμύγδαλου ή τη βανίλια. Απλώστε το μείγμα στο ταψί του φούρνου σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε το στους 175C 30’ περίπου. Αναποδογυρίστε το σε πετσέταπασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, ξεκολλήστε με προσοχή το λαδόχαρτο και τυλίξτε το σε ρολό απότη μακριά πλευρά μαζί με την πετσέτα. Αφήστε το να κρυώσει. Στο μεταξύ, σ’ ένα μπολ λιώστε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε το γάλα, το σιρόπι μαρασκίνο και τα κροκάδια κι ανακατέψτε ζωηρά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη σαντιγύ με τα κερασάκια μαρασκίνο. Ανοίξτε με προσοχή το ρολό, απλώστε πρώτα επάνω το μείγμα σοκολάτας, κατόπιν τη σαντιγί με τα κερασάκια και τυλίξτε πάλι το ρολό. Βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει. Κόψτε με πολύ κοφτερό μαχαίριδυο κομμάτια από τις δυο άκρες και κολλήστε τα με λίγη σαντιγί σε δυο διαφορετικά σημεία του κορμού. Στερεώστε τα με ξύλινες φουρκέτες. Βάλτε λίγη ζάχαρη άχνη σ’ ένα σουρωτήρι και πασπαλίστε μ’ αυτή τον κορμό. Έτσι θα μοιάζει μ’ ένα κομμάτι κούτσουρο χιονισμένο.Χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα