Σε συναγερμό έχει θέσει και τη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον, για την ανάσχεση της οποίας η επιτροπή των ειδικών εισηγείται νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο “τραπέζι” έπεσε η ματαίωση μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας KN-95 σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, υπήρξε εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και για υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού σε όλους όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας, κατά τη δεύτερη και τέταρτη ημέρα από την άφιξή τους.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να υπάρξουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, μέτρο το οποίο αναμένεται να ισχύσει μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισήμανε ότι «η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση».

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Μαρία Σταθοπούλου

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση