Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μετά την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της χώρας να εγκρίνει τη χρήση μικρότερης δόσης του εμβολίου της Pfizer-BioNTech για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Covid-19: Η Βρετανία ανακοίνωσε 106.122 νέα κρούσματα και 140 θανάτους

Τα παιδιά θα λάβουν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της δόσης των ενηλίκων, οι οποίες θα γίνονται με απόσταση οκτώ εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, ανακοίνωσε η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI).

Η εν λόγω Επιτροπή ανακοίνωσε ότι μια απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει να εμβολιασθούν γενικά τα μικρότερα παιδιά, θα ληφθεί αφότου εξετασθούν πρόσθετα δεδομένα σε σχέση με την ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή Όμικρον και την επίδραση της ανοσοποίησης των μικρών παιδιών.

«Η πλειονότητα των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών διατρέχει πολύ χαμηλό κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά εξαιτίας της COVID-19», δήλωσε ο πρόεδρος της JCVI για την ανοσοποίηση της COVID-19, Γουέι Σεν Λιμ.

«Ωστόσο, ορισμένα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν υποκείμενα νοσήματα που τα θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο και συμβουλεύουμε αυτά τα παιδιά να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση», δήλωσε ο ίδιος.

Η Επιτροπή συνέστησε επίσης να γίνονται αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που ανήκουν σε κλινική ομάδα κινδύνου ως απάντηση στην παραλλαγή Όμικρον.

[Φωτογραφία αρχείου] 

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ