Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Γ. Παπανδρέου: Σήμερα ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ), δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ.

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο απηύθυνε κα ο Γιώργος Παπανδρέου, ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, τονίζοντaς πως θα αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης «για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα».

Ομαλά και με καλή ροή η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας

Άνοιξαν οι κάλπες στις 7:00 το πρωί για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη προέδρου, στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας. Η ψηφοφορία και στις δύο περιοχές ξεκίνησε και εξελίσσεται ομαλά, με καλή ροή προσέλευσης, αν και πρωί, σύμφωνα με όσα τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Γανιάς και Τρικάλων Λώρεν Κασσοπούλου.

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Η ροή της προσέλευσης των ψηφοφόρων θεωρείται ικανοποιητική, παρά τον άστατο καιρό, με τους περισσοτέρους να προσέρχονται σε εκλογικά τμήματα μετά τις 10:00 το πρωί.

H εκλογική διαδικασία σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς, καθώς δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το έγγραφο της αίτησης, ενώ όσοι προσέρχονται δεν καταβάλουν και το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ, όπως γινόταν την πρώτη Κυριακή.

Τα εκλογικά Κέντρα στον νομό Χανίων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής, οι 25 κάλπες έχουν στηθεί σε 20 σημεία της Περιφερειακής Ενότητας που είναι δημοτικά καταστήματα, πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων. Στην πόλη των Χανίων από 2 κάλπες έχουν στηθεί στο Δημαρχείο και σε χώρο της Αντιπεριφέρειας.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ