Την εγκατάσταση «I Believe» παρουσίασε το στούντιο τέχνης ENESS: τρεις κούνιες που εκπέμπουν φως, διακοσμημένες με ρετρό διαστημόπλοια. Μια αναφορά στη δεκαετία του 1960 όταν εξωγήινοι, διαστημικά οχήματα και εξερεύνηση του διαστήματος ενέπνεαν μια απλοϊκή αισιοδοξία. Με την εγκατάσταση, το με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας στούντιο τέχνης και τεχνολογίας ενθαρρύνει το κοινό να στρέψει το βλέμμα του στην έννοια «κόσμος», στα μεγάλα ερωτήματα, στα μυστήρια της ζωής και στη θετική δυναμική του μέλλοντος.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη και ιδρυτή του ENESS, τον Nimrod Weiss, οι κούνιες είναι μια δήλωση σχετικά με την πίστη σε πράγματα πιο μεγάλα από τον εαυτό μας: το συμπαντικό, το ανεξήγητο, το πνευματικό, την εγγενή και απροσμέτρητη δύναμη του εσώτερου εαυτού μας.

Στην εγκατάσταση, αισθητήρες ενεργοποιούν τα φώτα των «ακτίνων των UFO» εκπέμποντας, μεταφορικά, μηνύματα στο απώτερο διάστημα. Ο Weiss πιστεύει ότι εφοδιάζοντας την ταπεινή κούνια με ένα μήνυμα ανυψώνει το επίπεδο κατανόησης από εμάς αυτού του βασικού παιδικού παιχνιδιού. «Οι κούνιες είναι μέρη με ιδιαίτερη δύναμη» λέει. «Όλοι μας θυμόμαστε πώς ήταν η αίσθηση σαν παιδιά να είμαστε πάνω στην κούνια – ευχόμενοι ότι θα εκτοξευόμασταν στο ουρανό και θα πετάγαμε. Αυτή η αγαπημένη αίσθηση από τα παιδικά χρόνια έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι ηρεμεί το νευρικό σύστημα και o καλλιτέχνης σκόπιμα παίζει με αυτό·ξαναφέρνοντας χαρά στη ζωή όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόσθεσε μερικά UFO και έχεις συνταγή για ευθυμία» ( https://www.instagram.com/p/CUekyMslw8V/ ).

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ