Η βασίλισσα Μάξιμα εγκαινίασε το Παγκόσμιο Κέντρο Φυτοκομίας

Η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα το Παγκόσμιο Κέντρο Φυτοκομίας στη δυτική πόλη Βέστλαντ. Η Ολλανδία δίνει μεγάλη βαρύτητα στο κέντρο αυτό, πόσο μάλλον που θεωρείται σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα της φυτοκομίας.

Το World Horti Center που ορίζεται ως το "παγκόσμιο κέντρο γνώσης και καινοτομίας στις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών στο θερμοκήπιο" είναι μια διεθνής βιτρίνα στον κλάδο της φυτοκομίας, μοναδική στον κόσμο λόγω μιας συνεργασίας μεταξύ του τομέα της εκπαίδευσης, της έρευνας, μεταξύ της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου. Στόχος του κέντρου είναι να συντείνει στην εξερεύνηση λύσεων για μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως η προμήθεια τροφίμων και η επισιτιστική ασφάλεια, η διαχείριση του νερού και η ανθρώπινη υγεία. 

Παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων του κλάδου στην τελετή των εγκαινίων, η σύζυγος του βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ έκανε τα αποκαλυπτήρια μιας ατσάλινης σφαίρας που συμβολίζει την τεράστια συνεισφορά της αλυσίδας κηπευτικής/φυτοκομίας στις παγκόσμιες προκλήσεις. Στη συνέχεια, η Μάξιμα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις, από τις αίθουσες διδασκαλίας δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης έως τη μόνιμη έκθεση επαγγελματιών στην οποία μετέχουν 80 καινοτόμες επιχειρήσεις του διεθνούς τομέα της κηπουρικής θερμοκηπίου. Επισκέφθηκε επίσης ερευνητικά θερμοκήπια και συνομίλησε με τους εκπροσώπους του κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Ο δρόμος της Ευρώπης για Μαδρίτη και Μπακού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Βλ. Πούτιν θεωρεί ότι η ραπ πρέπει να ελέγχεται

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο