Συμβαίνει Τώρα

«Symbiosia»: η κλιματική αλλαγή, τα δέντρα του Παρισιού κι εμείς

Η εγκατάσταση «Symbiosia» στο Fondation Cartier στο Παρίσι - την υπογράφουν ο Ολλανδός καλλιτέχνης Thijs Biersteker και ο Ιταλός επιστήμονας Stefano Mancuso - δείχνει σε πραγματικό χρόνο την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στη φύση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Είναι στον κήπο του Fondation Cartier, στο 14ο Διαμέρισμα, αποτελείται από δύο ψηφιακές οθόνες συνδεδεμένες με δύο δέντρα του κήπου και επιζητά να ενισχύσει τη συνείδηση της επίπτωσης της κλιματικής αλλαγής, δίνοντας στους επισκέπτες μια απεικόνιση του πώς επιδρά στα τοπικά δέντρα.

«Θεωρώ ότι οι συμβιοτικές και επικοινωνιακές σχέσεις στη φύση, τις οποίες εξερευνά η “ Symbiosia”,είναι κλειδί για την προετοιμασία της ανθρωπότητας να κατανοήσει την αξία ενός αρμονικού οικοσυστήματος» εξηγεί ο Biersteker. «Αυτό είναι απαραίτητο για ένα μέλλον που είναι ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας, ανθρωπότητας και φύσης» τονίζει.

Στη δημιουργία του συστήματος το οποίο εκτιμά σε πραγματικό χρόνο την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στη φύση του Παρισιού συνετέλεσε ο Mancuso, ο επιστήμονας που είναι πίσω από τοInternational Laboratory of Plant Neurobiology στη Φλωρεντία. Οι οθόνες επιτρέπουν στους επισκέπτες να παρατηρήσουν πώς παράγοντες όπως η κίνηση οχημάτων στους δρόμους και οι περίοδοι ξηρασίας λόγω των ολοένα και πιο υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του θέρους επηρεάζουν την ανάπτυξη των δέντρων

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών