Συμβαίνει Τώρα

Ευρωεκλογές με μνήμη και κρίση

Της Μαρίας Σιαφάκα

«Τίποτα δεν είναι τόσο θαυμαστό στην πολιτική όσο η φτωχή μνήμη». Αυτό θα ταίριαζε «γάντι» στη Ν.Δ. και στον αρχηγό της που προεκλογικά φαίνεται ότι … ξέχασαν πως εκείνοι ήταν που μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Ξέχασαν πως εκείνοι πετσόκοψαν τους μισθούς και εξαφάνισαν τις συντάξεις, ενώ έστειλαν στην ανεργία και στο εξωτερικό τα νιάτα της χώρας μας.

Ξέχασαν πως υπερφορολόγησαν και ισοπέδωσαν τη μεσαία τάξη.

Και ξανάρχισαν στη ΝΔ να ψελλίζουν..αφηγήματα (αν υποθέσουμε ότι είναι αφήγημα το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ ή οι επτά ημέρες εργασίας, μεταξύ άλλων) για να βαδίσουν όμως, στην πραγματικότητα προς τις ευρωεκλογές με άδεια χέρια.

Από την άλλη, η Κυβέρνηση Τσίπρα, η Κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, η Κυβέρνηση που έδωσε πίσω αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, η Κυβέρνηση που κράτησε όρθια την κοινωνία, η Κυβέρνηση που πέτυχε τη Συμφωνία τω Πρεσπών, ένα μεγάλο επίτευγμα με διεθνή αντίκτυπο που μπορεί να φέρει στον Αλέξη Τσίπρα ως και το Νόμπελ Ειρήνης! Είναι η Κυβέρνηση που τώρα οδηγεί τη χώρα στην   ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την ευημερία. Οι φόροι μειώνονται, οι 120 δόσεις για την εφορία και τα ταμεία είναι γεγονός και το ίδιο είναι και η 13η σύνταξη.

Μπορεί λοιπόν, η Ν.Δ. και ο αρχηγός της να έχουν φτωχή μνήμη, έλα μου όμως, που η ελληνική κοινωνία θυμάται πάρα πολύ καλά. Και επομένως, που να βρεθούν πλέον, πρόθυμοι για να τους …«ξανασώσουν»;

Η ελληνική κοινωνία γυρίζει την πλάτη σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τα σκληρά χρόνια που τη μάτωσαν, την πόνεσαν, της τσάκισαν την αξιοπρέπεια και της ισοπέδωσαν την καθημερινότητα.

Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η αδυναμία της Ν.Δ. για μεγάλες συγκεντρώσεις (δεν είναι τυχαίο που ούτε καν τόλμησαν κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα) αλλά και τα ποσοστά τηλεθέασης που παίρνουν την κατιούσα στις ομιλίες του αρχηγού της, με μόνη παρηγοριά να πνίγουν τον πόνο τους σε ένα χείμαρρο από αδιευκρίνιστα γκάλοπ.

Και παρά του ότι κάποιοι θα εύχονταν να έχουμε πάθει όλοι… ομαδική αμνησία ώστε όταν βρεθούμε στην κάλπη να μην θυμηθούμε τα σκληρά χρόνια του μνημονίου, τις ταπεινώσεις, την ανεργία, τα λουκέτα και την απόγνωση της μεσαίας τάξης (που τόσο σπαραξικάρδια ο αρχηγός της Ν.Δ επιθυμεί καθυστερημένα να… σώσει), την απελπισία και το διεθνή διασυρμό, είναι επιβεβαιωμένο ότι η ελληνική κοινωνία έχει υγιέστατη μνήμη.

Μπορεί ακόμη, κάποιοι να εύχονται να ξεχάσουμε και τα θετικά μέτρα της Κυβέρνησης Τσίπρα για την ανακούφιση των πολιτών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου, την επιδότηση ενοικίου, τη 13η σύνταξη, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του ΦΠΑ, τις 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία, κ.α. (και να προσθέσουμε και τα επιπλέον 50 ευρώ αύξηση στις συντάξεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός), αλλά αυτά είναι από τα πράγματα που δεν ξεχνιούνται με την καμία!!!

Η ελληνική κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση.

Αυτό απέδειξε και η μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με την τεράστια συμμετοχή των πολιτών και το δυνατό παλμό, στην πλατεία του Συντάγματος, την Παρασκευή το βράδυ. Αυτό απέδειξαν και όλες οι μεγάλες συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα σε όλη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη. Αυτό θα αποδειχτεί και στην κάλπη την Κυριακή!

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Μπραντ Πιτ υπόσχεται ότι δεν θα πιει ποτέ ξανά αλκοόλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Τα «αστικά τοπία» του Matias Bechtold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Το Facebook εξετάζει την απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών