Συμβαίνει Τώρα

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,2% το 2019 και το 2020 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης

 

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να συνεχισθεί, με τον ρυθμό ανάπτυξης να αυξάνεται στο 2,2% τόσο το 2019 όσο και το 2020 από 1,9% το 2018, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η έκθεση προβλέπει ότι η ανάπτυξη στις περιοχές που δραστηριοποιείται η EBRD αναμένεται να ακολουθήσει την τάση της παγκόσμιας οικονομίας και να είναι χαμηλότερη το 2019, πριν ανακάμψει πιθανόν το 2020, όταν η Τουρκία αναμένεται να επανέλθει σε θετικό έδαφος μετά τη φετινή ύφεση της οικονομίας της.

Η EBRD αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το 2019 και αναμένει τώρα έναν μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,3% στις οικονομίες της EBRD έναντι 0,6% που προέβλεπε τον περασμένο Νοέμβριο και έναντι ανάπτυξης 3,4% το 2018. Προβλέπει, επίσης, ανάπτυξη 2,6% για το 2020.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι περιοχές της EBRD επηρεάσθηκαν αρνητικά από τη σημαντική επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου. Η εγχώρια ζήτηση συγκρατήθηκε στις περισσότερες οικονομίες, με εξαίρεση την Τουρκία, όπου η ζήτηση κατέρρευσε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Η EBRD προβλέπει ότι η ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας, από μία αναμενόμενη ύφεση 1% φέτος, θα είναι πιθανόν σταδιακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα