Συμβαίνει Τώρα

Weiße Rosen aus Athen! Λευκά ρόδα από την Αθήνα!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Weiße Rosen aus Athen*! Λευκά ρόδα από την Αθήνα για την κυρία Μέρκελ (για να θυμηθούμε το υπέροχο αυτό τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη που δεν υπάρχει Γερμανός που να μην το έχει τραγουδήσει).

Προφητικοί αποδείχθηκαν οι στίχοι του τραγουδιού, αφού οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερο επίπεδο (για τους γνώστες της γλώσσας των λουλουδιών τα λευκά ρόδα συμβολίζουν τον σεβασμό και την ελπίδα για το μέλλον).

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος» δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Τσίπρα η Γερμανίδα Καγκελάριος. Η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού τονίζοντας ότι  «οι άνθρωποι στην Ελλάδα πέρασαν μία πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση. Χαίρομαι που σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει και η ανεργία έχει μειωθεί».

Εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη της στην Κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα «που ανέλαβε την πρωτοβουλία για το ονοματολογικό. Θεωρώ, δήλωσε, ότι πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα από το οποίο δεν θα επωφεληθούν μόνο η Ελλάδα και η μελλοντική Βόρεια Μακεδονία, αλλά όλη η Ευρώπη και οι κοινές μας αξίες».

Η κυρία Μέρκελ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση της χώρας μας «αδειάζοντας» τη ΝΔ (δήλωσε μάλιστα αιφνιδιασμένη) ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα έπρεπε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο».

Η κυρία Μέρκελ σε μια δήλωση ιστορικής σημασίας δεσμεύτηκε να προσφέρει τη βοήθεια και την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, που σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών εντάσεων αυτό είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική κίνηση.

Μιλώντας δε, για τις επικείμενες ευρωεκλογές, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι «ότι παρά το γεγονός ότι το κόμμα της ανήκει σε διαφορετική πολιτική οικογένεια από αυτήν του κόμματος του κ. Τσίπρα, συνδέονται από κοινή βάση, καθώς στηρίζουν την Ευρώπη, την πολυμερή της διάσταση, τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου κλπ., ενώ πιστεύουν ότι με τη συνεργασία θα έχουμε καλύτερο μέλλον από ό,τι με τον εθνικισμό, τα καταστροφικά αποτελέσματα του οποίου γνωρίζει, όπως είπε, πολύ καλά η Γερμανία".

«Η Ελλάδα εισήλθε σε μια νέα εποχή» δήλωσε η κυρία Μέρκελ που πλέον μόνο καλά λόγια είχε να πει για τη χώρα μας και την Κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα.

Και πράγματι η Ελλάδα σήμερα είναι η χώρα της αισιοδοξίας και του μέλλοντος, η χώρα που κατάφερε και βγήκε από τα μνημόνια και συνεχίζει να βρίσκεται στην πολύτιμη (για εκατομμύρια λόγους) αγκαλιά της Ευρώπης.

Σήμερα κλείνει πράγματι ένας κύκλος. Είναι η τρίτη επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ και όμως, η πρώτη σε μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που ζει στην κανονικότητα, μια χώρα με δυναμική ανάπτυξης, μια χώρα εμπιστοσύνης. Να μην ξεχνάμε όμως, ότι η Ελλάδα είναι και μια χώρα τουριστική και η καλή δημοσιότητα που έφερε μαζί της η κυρία Μέρκελ για τη χώρα μας είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα τώρα που οι πάντα οργανωτικοί Γερμανοί προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.  

WeißeRosenausAthen* λένε οι γερμανικοί στίχοι του ελληνικού τραγουδιού το οποίο κλείνει όχι με μια απλή ευχή, αλλά μια υπόσχεση! “aufWiedersehen!”

* WeißeRosenausAthen. Στα ελληνικά το τραγούδι έγινε δημοφιλές με τον τίτλο «Σαν σφυρίξεις τρεις φορές».

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

«Chernobyl» - μια μίνι σειρά για το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ερωτικές επιστολές του Κοέν στην Μαριάν πουλήθηκαν 1,2 εκατ. δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Οι πτήσεις βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Δεσποτόπουλος και ο μύθος του Μπάουχαους