Συμβαίνει Τώρα

Θα επιχορηγηθούν υφιστάμενες επιχειρήσεις «ΚΑΛΟ», δήλωσε η Θεανώ Φωτίου

Για τη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO '18, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018, στην «καρδιά» της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Γρυπάρειο Μέγαρο, μίλησε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

«Αυτήν τη στιγμή, εμείς θα επιχορηγήσουμε με 27 εκατ. ευρώ τις υφιστάμενες επιχειρήσεις ΚΑΛΟ. Έχουμε βγάλει την προδημοσίευση της πρόσκλησης. «Αυτές είναι 1.500» δήλωσε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι, ανάλογα με τον τζίρο τους, θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από 25.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για 18 μήνες. «Αυτό δεν είναι δάνειο, αλλά επιχορήγηση» διευκρίνισε η ίδια. Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι σχεδιάζεται ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης των υφιστάμενων φορέων ΚΑΛΟ αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Θα επιχορηγήσουμε με 11 εκατ. ευρώ τους ήδη υφιστάμενους φορείς ΚΑΛΟ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε η κ. Φωτίου, ενώ ανέφερε και άλλη δράση επιχορήγησης που θα αφορά νέες επιχειρήσεις ΚΑΛΟ, η οποία θα υλοποιηθεί από τις Περιφέρειες. Επίσης, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι υπάρχει διασύνδεση αυτών των μητρώων με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και το Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι αυτή η κυβέρνηση σκοπεύει να λύσει τα πιο δύσκολα θέματα που έχουν αφήσει άλυτα πολλές δεκαετίες όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

banner meli ikarias

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Η ΕΡΤ και η Κατερίνα Ντούσκα παρουσίασαν το τραγούδι για την Eurovision 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Bate-Bola, το εναλλακτικό καρναβάλι του Ρίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Waris Dirie: Να σταματήσει ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

H βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram