Συμβαίνει Τώρα

«Η εκλογολογία δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης»

  

Η εκλογολογία δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, υπογραμμίζοντας ότι διαχρονικά ο επιχειρηματικός κόσμος επιζητεί την πολιτική σταθερότητα, που άλλωστε αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

«Πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου», τονίζει, «είναι η αποφυγή πρόωρων εκλογών και η ολοκλήρωση της 4ετούς θητείας των κυβερνήσεων. Αποδεδειγμένα άλλωστε, οι προεκλογικές περίοδοι εκτροχιάζουν την οικονομία της χώρας και συνήθως δημιουργούν παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μοιάζει αναπόφευκτη, αλλά αυτές ορίζονται ρητά από το Σύνταγμα της χώρας». Και επισημαίνει: «Σε κάθε περίπτωση ο επιχειρηματικός κόσμος προτρέπει τα πολιτικά κόμματα, είτε βρίσκονται στη διακυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής με προτάσεις και έργα και όχι με αιτήματα και πρακτικές που πηγάζουν από μικροκομματικά συμφέροντα».

Ο κ. Μίχαλος αναφέρει ότι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, η αναζωογόνηση του επενδυτικού τοπίου, η διαμόρφωση ξεκάθαρου εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη, ένα σταθερό ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς, ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και όχι οι εκλογές. «Πάνω σ' αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να ενσκήψει ο πολιτικός κόσμος και με σύνεση και συνεργασία να βρει κοινά αποδεκτούς τρόπους για την ανόρθωση της οικονομίας», σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι, όπως προκύπτει από τους οικονομικούς δείκτες, έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται συνθήκες σταθεροποίησης, όμως μετά τον Αύγουστο και την «καθαρή έξοδο» που σημαίνει ότι δεν θα βρισκόμαστε κάτω από μία μνημονιακή επιτροπεία όπως αυτή που βρισκόμαστε τα 8 τελευταία χρόνια, αλλά θα έχουμε μια εποπτεία όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

banner meli ikarias

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Η γερμανική φόρμουλα της ...ευτυχίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Χόκνεϊ απαγγέλλει Καβάφη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Η Σέρσεϊ Λάνιστερ σε διαδήλωση υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit