Συμβαίνει Τώρα

Συμβολικός ή ανούσιος; Τι πιστεύει η κοινότητα των μαύρων της Βρετανίας για τον γάμο της Μέγκαν Μαρκλ;

@ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δικηγόρος Γκέιλ Γουόλτερς δεν ασχολείται με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, όμως πιστεύει ότι ο γάμος της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι είναι μια σημαντική στιγμή για την κοινότητα των μαύρων της Βρετανίας. 

«Πρέπει να είναι σημαντικό. Το γεγονός ότι κάποιος μαύρος παντρεύεται μέλος της βασιλικής οικογένειας σηματοδοτεί ένα άνοιγμα και μια διαφοροποίηση που δεν είχαμε ποτέ ως τώρα», εκτίμησε η Γουόλτερς. 
«Εξακολουθώ να είμαι κατά της μοναρχίας επειδή πιστεύω ότι κανείς δεν γεννήθηκε για να κυβερνά. Ωστόσο κατανοώ τον συμβολισμό και είναι πολύ ισχυρός», πρόσθεσε. 
Ο επερχόμενος γάμος του πρίγκιπα Χάρι, έκτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, με τη Μαρκλ, ο πατέρας της οποίας είναι λευκός και η μητέρα της Αφροαμερικανίδα, προωθείται ως μια απόδειξη ότι η Βρετανία έχει γίνει ένα πιο ισόνομο και φυλετικά μικτό κράτος. 
Μόλις 60 χρόνια πριν θεωρείτο απαράδεκτο για ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να παντρευτεί έναν διαζευγμένο και μόνο το 2013 επετράπη ο γάμος με έναν καθολικό χωρίς να υπάρχει η ποινή της εξαίρεσης από τη σειρά διαδοχής. 

 
Λ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Ντοκιμαντέρ για τις κατηγορίες εναντίον του Μ. Τζάκσον στο Φεστιβάλ Σάντανς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Το Tiffanys θα αποκαλύψει την προέλευση των διαμαντιών του