Συμβαίνει Τώρα

Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα με το προσφυγικό ζήτημα

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα παρέχοντας οικονομική και τεχνική υποστήριξη. Οι προκλήσεις προς την Ελλάδα είναι κοινές μας προκλήσεις, είναι ευρωπαϊκές μας προκλήσεις», επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του σε διαμερίσματα φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβαδειά καθώς και στο κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, τη δήμαρχο Λιβαδειάς, Γιώτα Πούλου και τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστεία, Φιλίπ Λε Κλερκ, επισκέφθηκε διαμερίσματα όπου μένουν οικογένειες προσφύγων, συνομίλησε μαζί τους και τους διαβεβαίωσε ότι «θα έχουν τη στήριξή τους».

Ο κ. Αβραμόπουλος, στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στη Ριτσώνα υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα παροχής ενοικιαζόμενων καταλυμάτων είναι αμοιβαία επωφελές για όσους ζητούν προστασία αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες. Για τους πρόσφυγες και μετανάστες είναι ένας τρόπος να ενσωματωθούν καλύτερα κι αποτελεσματικότερα στην κοινωνία. Για τις τοπικές κοινωνίες αυτό μεταφράζεται σε βοήθεια για τις τοπικές οικονομίες τα οικογενειακά καταστήματα και τους παρόχους υπηρεσιών. Θέλει τόλμη κι ευαισθησία από πλευράς δημάρχων να αντιμετωπίσουν τις φωνές λαϊκισμού και της ξενοφοβίας. Τους αξίζει δημόσιος έπαινος και, μέσω αυτών, κι ευχαριστίες για όλο τον ελληνικό λαό που έχει επιδείξει από την πρώτη στιγμή μία στάση ανθρωπιάς που εκφράζει στο ακέραιο τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Ακόμη ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει οικονομική και τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα καθώς έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος μεταφέρθηκαν συνολικά 21.999 άτομα συμπεριλαμβανομένων 546 ασυνόδευτων ανηλίκων. Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ήταν εξαιρετική όπως επίσης κι η εκτέλεση των καθηκόντων τους ήταν αποτελεσματική, ιδίως της υπηρεσίας ασύλου καθώς επίσης και των στελεχών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ». Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι «η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρέχει οικονομική και πρακτική στήριξη στα κράτη-μέλη που θα συνεχίσουν τις μετεγκαταστάσεις», ενώ παράλληλα τόνισε την ιδιαίτερη προσπάθεια που έχει γίνει «για την αποτελεσματική καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων των διακινητών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

banner meli ikarias

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Η ΕΡΤ και η Κατερίνα Ντούσκα παρουσίασαν το τραγούδι για την Eurovision 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Bate-Bola, το εναλλακτικό καρναβάλι του Ρίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Waris Dirie: Να σταματήσει ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

H βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram