Συμβαίνει Τώρα

Η χώρα μας να προχωρήσει γρήγορα στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται

Της Μαρίας Σιαφάκα

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ευτυχία αλλά και βαθιά συγκίνηση που το φετινό μας Χριστουγεννιάτικο φύλλο συμπίπτει με το αφιέρωμά μας στη Στερεά Ελλάδα. Αισθάνομαι κάπως σα να ταξιδεύω κι εγώ στην ιδιαίτερη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα. Φυλλομετρώντας το αφιέρωμα, μου έρχονται στο νου άλλοι χειμώνες με οικογενειακά Χριστούγεννα πλάι στην παραστιά και τις χιονονιφάδες να χορεύουν ευτυχισμένα έξω από το τζάμι.

Ψηλά βουνά, ποτάμια, κάμποι και θάλασσα, η ευλογημένη γη της ιδιαίτερης πατρίδας μου με τη μεγάλη, την τεράστια ιστορία είναι πάντα εκεί. Να ακολουθεί στους αιώνες την ίδια μοίρα! Ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο να παλεύει τους κατακτητές και να καλοδέχεται τους φιλοξενούμενους!

Πατρίδα ηρώων, ποιητών, πατρίδα του πνεύματος και του πολιτισμού, πατρίδα της πένας αλλά και του ξίφους, η ευλογημένη αυτή γη έχει σφραγίσει καθοριστικά την ιστορία του Δυτικού πολιτισμού.

Σε εμάς μένει το ιερό καθήκον και η μέγιστη υποχρέωση να διαφυλάξουμε αλώβητες τις αξίες και τα ιδανικά της που μας ανέθρεψαν και ακέραια την πνευματική και ηθική κληρονομιά των προγόνων μας.

Και να καλέσουμε όλους στον τόπο μας που προοδεύει, που προχωράει και δημιουργεί να μας γνωρίσουν και να τους προσφέρουμε αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα από όλους να προσφέρουμε, την πατροπαράδοτη ρουμελιώτικη φιλοξενία!

Με την ευκαιρία των εορτών να ευχηθούμε η χώρα μας που ανακάμπτει να προχωρήσει γρήγορα στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται!

Καλά Χριστούγεννα – Καλές γιορτές σε όλες και όλους!

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros