Συμβαίνει Τώρα

Ο Μ. Ραχόι επισκέπτεται την Καταλονία και απευθυνει έκκληση στη «σιωπηρή πλειοψηφία»

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Καταλονία για πρώτη φορά αφότου έθεσε υπό επιτροπεία την περιφέρεια, ζήτησε «να ξαναβρούμε την Καταλονία όλων» και απηύθυνε έκκληση στη «σιωπηρή πλειοψηφία».

Ο Μαριάνο Ραχόι, μαύρο πρόβατο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μετέβη σε συγκέντρωση στη Βαρκελόνη, σ' ένα ξενοδοχείο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, για να προσφέρει τη στήριξή του στον υποψήφιο του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός του (PP) Χαβιέρ Γκαρσία Αλμπιόλ για τις περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Ραχόι προκήρυξε ο ίδιος τις εκλογές αυτές αφού καθαίρεσε την αυτονομιστική κυβέρνηση του Κάρλες Πουτζντεμόν και διέλυσε το περιφερειακό κοινοβούλιο για να «αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη», καθώς το κοινοβούλιο της Καταλονίας είχε ψηφίσει στις 27 Οκτωβρίου την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, στην οποία ο Ραχόι απάντησε αναστέλλοντας την περιφερειακή αυτονομία.

Ο Ραχόι κάλεσε επίσης «όλες τις επιχειρήσεις που εργάζονται ή εργάζονταν στην Καταλονία να μην φύγουν», την ώρα που περίπου 2.400 από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους έξω από την περιφέρεια εξαιτίας της αβεβαιότητας για το μέλλον της.

Και καθώς στην Καταλονία αλληλοδιαδέχονται τώρα διαδηλώσεις, πορείες και απεργίες, ο τουρισμός, από τον οποίο εξαρτώνται πολλές θέσεις εργασίας, έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 15% μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.

«Δημοκρατική και ελεύθερη»

«Θέλουμε να ξαναβρούμε την Καταλονία όλων, δημοκρατική και ελεύθερη», δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι καλώντας τους Ισπανούς να συνεχίσουν να αγοράζουν καταλανικά προϊόντα.

«Θέλουμε μαζική συμμετοχή για να αρχίσει μια νέα πολιτική εποχή ηρεμίας, ομαλότητας, συνύπαρξης και σεβασμού (...) Πρέπει επειγόντως να επαναφέρουμε την ομαλότητα στην Καταλονία ... να μειώσουμε την κοινωνική ένταση και να σταματήσουμε τη ζημιά στην οικονομία».

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Οδηγός εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;