Συμβαίνει Τώρα

Η Ήπειρος βγήκε επιτέλους από την απομόνωση

 

Της Μαρίας Σιαφάκα

Ακολούθησα με δέος τις ρίζες της οικογένειάς μου στην Ήπειρο ανάμεσα στη μεγάλη ιστορία αυτού του ηρωικού τόπου, στους αγώνες του, στη μάχη της επιβίωσης, στη φυσική ομορφιά που σου κόβει την ανάσα, στις μαγευτικές θάλασσες και στις απάτητες βουνοκορφές.

Ο επικίνδυνος και κακοτράχαλος δρόμος μέσα από την Κατάρα, τρομακτικός και δύσβατος, τη χώριζε παρά την ένωνε με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρόσβαση από τα Δυτικά εξίσου δύσκολη. Έπρεπε να περάσει κανείς θάλασσες και στεριές δύο και τρεις φορές και να ανέβει και να κατέβει βουνά άλλες τόσες.

Οι γονείς μου δε ζουν πια να δουν αυτό που βλέπουν τώρα τα παιδιά μου. Με την Ιόνια οδό, υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή και ασφαλή Autobahn, μπορεί να είναι ο καθένας μας από την Αθήνα σε κάθε γωνιά της Ηπείρου σε λίγες μόνο ώρες.

Η Ήπειρος, μια ιστορική Περιφέρεια πλούσια σε παράδοση, ιστορία και φύση βγήκε επιτέλους από την απομόνωση.

Γιατί ένας καινούργιος δρόμος, στην πραγματικότητα άνοιξε δεκάδες, εκατοντάδες νέους δρόμους στην οικονομία, την εξέλιξη και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολουθούν οι εξαγγελίες των νέων μεγάλων έργων από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου, που όταν ολοκληρωθούν, αυτή η αδικημένη αλλά περήφανη Περιφέρεια θα έχει μεταμορφωθεί σε μια καθόλα ευρωπαϊκή περιοχή, αναπτύσσοντας όλες τις εξαιρετικές, τις τρομακτικές δυνατότητές της.

Η Ήπειρος, που εδώ στα χώματα της κρίθηκαν οι τύχες Αυτοκρατοριών και λαών, εδώ που γράφθηκαν χρυσές σελίδες στην ιστορία μας, η Ήπειρος, ηρωική, αλλά ξεχασμένη για χρόνια, έρχεται στο προσκήνιο σε ένα ρόλο κομβικό και ιστορικά, αλλά και γεωπολιτικά πρωταγωνιστικό, στο σταυροδρόμι του κεντρικού άξονα Ανατολής και Δύσης.

Η Ήπειρος μας προσκαλεί όλους να την ανακαλύψουμε ξανά. Εξαίσια το Φθινόπωρο, θεσπέσια το Χειμώνα, εξαιρετική την Άνοιξη και υπέροχη το Καλοκαίρι. Να ανακαλύψουμε ξανά τον τόπο και τους ανθρώπους, την αυθεντική ατμόσφαιρα, τις μοναδικές γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα της γης και, πάνω από όλα, τη μοναδική ηπειρώτικη φιλοξενία.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Πώς να μην παχύνετε τα Χριστούγεννα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Η Ντέμι Λοβάτο στην κορυφή των αναζητήσεων στο Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο