Συμβαίνει Τώρα

ΠτΔ: Σημαντική η όσμωση της τακτικής Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τo έργο και την ανεξαρτησία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ο κ. Μενουδάκος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2016.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη την Αρχή για το έργο της και ανέφερε ότι δεν έχουμε κατανοήσει τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σημείωσε ότι η νομολογία της Αρχής είναι χρήσιμη για όσους ασχολούνται με τα θέματα αυτά και ακόμη και για τους νομικούς. Οι περιλήψεις των αποφάσεων της Αρχής είναι χρήσιμες ακόμη και για την Δικαιοσύνη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι η όσμωση της τακτικής Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας είναι σημαντική.

Ο κ. Μενουδάκος, παραδίδοντας την έκθεση των πεπραγμένων, σημείωσε ότι αναφέρεται στις ενέργειες για την προστασία των προσώπων αλλά και στην καθοδήγηση και στον έλεγχο των προσώπων που ασχολούνται με την προστασία.

Παράλληλα περιέχει την επικοινωνιακή πολιτική και ενημέρωση της Αρχής καθώς και τη διεθνή της δραστηριότητα. Είπε ακόμη ότι περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και οι αρμοδιότητες της Αρχής. Σημείωσε ακόμη ότι αναλαμβάνει υποχρεώσεις και κοινές δράσεις με τις αντίστοιχες Αρχές των ευρωπαϊκών χωρών. Τέλος είπε ότι η Αρχή προσπαθεί να αντεπεξέρχεται στην αποστολή της αν και έχει λιγότερο προσωπικό και ζήτησε επ' αυτού την ενίσχυση της Πολιτείας αφού ο σκοπός είναι πάντα η ενημέρωση του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Πώς να μην παχύνετε τα Χριστούγεννα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Η Ντέμι Λοβάτο στην κορυφή των αναζητήσεων στο Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο