Συμβαίνει Τώρα

Όλα τα ονόματα στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά

Την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, για τη χθεσινή επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σημείωσε ότι «τέτοιες προβοκατόρικες και εγκληματικές ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως μετά το συμβάν, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά και τη σύλληψη των δραστών. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε, ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τέτοιου είδους περιστατικά» για να σχολιάσει πως «δυστυχώς, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο, τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσαν να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

Με αυτή την αφορμή άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ, που συνεχίζει «να επενδύσει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα». Σημείωσε, πως από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup επιβεβαιώθηκε «το πολύ θετικό κλίμα για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», ότι όλες οι πλευρές σημειώνουν ότι είναι δυνατό να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την γ' αξιολόγηση και πως οι δηλώσεις Μοσκοβισί «καταδεικνύουν πως τόσο οι θεσμοί όσο και η ελληνική κυβέρνηση έχουν κοινή επιδίωξη την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018».

Διερωτήθηκε ως προς την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος, αν η ΝΔ θα «επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή» με πέρυσι που το είχε καταψηφίσει. Σχολίασε δε, αναφορικά με τις αποκαλύψεις από τα Paradise Papers, ότι από την χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ «κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες, τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκει καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς»

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε για τη Νέα Δημοκρατία, πως «είναι πλέον φανερό, ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πολιτικού σχεδίου, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα». Σχολίασε ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα της ήττας της πολιτικής γραμμής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια».

Είπε ότι «η ΝΔ επιμένει να εκτίθεται: είτε αυτοεξευτελιζόμενη, παραθέτοντας χυδαία ψεύδη, που έπειτα τα αποδίδει ανερυθρίαστα στον πρωθυπουργό, είτε εκμεταλλευόμενη μεμονωμένες εγκληματικές ενέργειες, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις». Και το κάνει αυτό, επισήμανε, «ακόμα και μετά την αναλυτική παρουσίαση του πρωθυπουργού στη Βουλή, των επίσημων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα πόρρω απέχει από την εικόνα μιας χώρας που βασιλεύει η βία και η ανομία».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε, πως «στο μυαλό της φανατικής ακροδεξιάς, που εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ, ο ένοχος για κάθε είδους έκνομη ενέργεια, φέρει τα διακριτικά της κυβέρνησης ή παλαιότερα του ΣΥΡΙΖΑ», «όχι μόνο σήμερα, αλλά και την περίοδο πριν το 2015». Σχολίασε συγκεκριμένα, πως «όταν τον Ιανουάριο του 2013 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, τότε δεν είχαμε να κάνουμε με ανομία, αλλά τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν την παραμονή των εκλογών του 2014 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τότε δεν ήταν ανομία, τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, για μία προβοκατόρικη εγκληματική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πάλι φταίει η σημερινή κυβέρνηση».

Για να καταλήξει επ' αυτού, πως «είναι αδύνατο για οποιονδήποτε να παρακολουθήσει τον ακροδεξιό κατήφορο και το παράλληλο σύμπαν της ανομίας που φαντασιώνεται η ΝΔ, για να δικαιώσει την αντιπολιτευτική της γραμμή».

«Προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση της ΝΔ για τα Paradise Papers»

Αναφορικά με τις νέες αποκαλύψεις για τις υπόγειες διαδρομές του πλούτου στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους, που είδαν χθες είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, ότι «η υπόθεση των Paradise Papers, αναδεικνύει το αποκρουστικό πρόσωπο ενός επιθετικού καπιταλισμού που τον χαρακτηρίζει η απληστία, η ασυδοσία και η παντελής περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σημείωσε ότι, ωστόσο, «αυτό που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

«Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τη ΝΔ ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο» τόνισε, σχολιάζοντας: «Ωστόσο, αν η ΝΔ μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις, την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

«Επιβεβαιώθηκε το πολύ θετικό κλίμα για αξιολόγηση και τις προοπτικές της οικονομίας»

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε, ότι τόσο από τη σύντομη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, όσο και από τα όσα δήλωσαν στη συνέχεια Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, «επιβεβαιώθηκε το πολύ θετικό κλίμα για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Επίσης, ότι «επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις για τη γ' αξιολόγηση, στην οποία όλες οι πλευρές σημειώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι είναι δυνατό να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σημείωσε την εξέχουσα σημασία των δηλώσεων του επιτρόπου Μοσκοβισί, ότι η αξιολόγηση είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός του έτους, τονίζοντας ότι «καταδεικνύουν πώς τόσο οι θεσμοί όσο και η ελληνική κυβέρνηση, έχουν κοινή επιδίωξη την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018».

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, που αυτή τη φορά, όπως σημείωσε, προχωρούν δίχως καθυστερήσεις, -σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει στο παρελθόν εξαιτίας παράλογων απαιτήσεων- «στη βάση ακριβώς της σημαντικής υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας».

«Το κοινωνικό μέρισμα φέρνει προ των ευθυνών της τη ΝΔ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι τόσο το τελικό ύψος του κοινωνικού μερίσματος που θα αποδοθεί και φέτος, όσο και το ποιους θα αφορά, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα, για να προσθέσει ότι «αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, φέρει προ των ευθυνών τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Με πρώτη, είπε, την αξιωματική αντιπολίτευση «η οποία επιδίδεται σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να αποδοθεί η υπεραπόδοση, δίχως να τοποθετείται επί της αρχής. Δηλαδή, στο αν πρέπει να αποδοθεί το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες». Σημείωσε ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα κάνει έμπρακτα την αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι, όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκατ. προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν θα επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή, αγνοώντας επιδεικτικά τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Πώς να μην παχύνετε τα Χριστούγεννα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Η Ντέμι Λοβάτο στην κορυφή των αναζητήσεων στο Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο