Συμβαίνει Τώρα

ΗΠΑ: Ουάσινγκτον και Λονδίνο συμφωνούν "να βοηθήσουν τη Γαλλία να αποδώσει δικαιοσύνη" μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον στέκει στο πλευρό όλων των εταίρων της που αντιμετωπίζουν τη μάστιγα της τρομοκρατίας και θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στα γραφεία της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, στο Παρίσι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη Γαλλία να αποδώσει τη δικαιοσύνη που χρειάζεται", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στον Λευκό Οίκο.
"Ξέρω ότι ο Ντέιβιντ (Κάμερον) αισθάνεται όπως εγώ όταν δηλώνω ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τη Γαλλία και ότι οι χώρες μας θα συνεργαστούν για να εμποδίσουν τις επιθέσεις και να διαλύσουν αυτά τα τρομοκρατικά δίκτυα", πρόσθεσε.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Ομπάμα και ο Κάμερον συμφώνησαν να διεξάγουν ασκήσεις ετοιμότητας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να συγκροτήσουν έναν κοινό "κυβερνοπυρήνα" που θα συγκεντρώνει και θα μοιράζει πληροφορίες για κακόβουλες επιθέσεις από χάκερ.
Αναφερόμενος στο θέμα της Ρωσίας, ο Ομπάμα είπε ότι Ουάσινγκτον και Λονδίνο συμφώνησαν να διατηρηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της μέχρι να σταματήσει την επιθετικότητά της απέναντι στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι επίσης αναγκαίο "να στηρίξουμε την Ουκρανία στην προσπάθειά της να εφαρμόσει σημαντικές οικονομικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε.
Φ.Γ.

HellenicMail - Weekend

hellenic seaways 300x250 sept 2017

e-iatros