Συμβαίνει Τώρα

Αν δεν μειωθούν οι φόροι, δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρηματική πρωτοβουλία και κατά συνέπεια ανάπτυξη

Συνέντευξη του κ. Ιωάννη Κοντού, δικηγόρου και υποψηφίου βουλευτή Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας στη Mail.

Κύριε Κοντέ, θα θέλατε να μας πείτε αν θεωρείτε ότι θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση;

Από πουθενά δεν διαφαίνεται ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. Ήδη οι θεσμοί δείχνουν πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός του νέου "κοινωνικού προγράμματος" της Κυβέρνησης, για το οποίο δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωσή τους.

Νομίζω ότι όλα μετατίθενται στο 2017, ενώ κύκλοι της Γερμανικής Καγκελαρίας αναφέρουν ρητά ότι δεν θα υπάρξει η πολιτική λύση που αποζητά ο κ. Τσίπρας και καταδεικνύουν ως το μόνο αρμόδιο Όργανο, το Eurogroup. 

 Πιστεύετε ότι σύντομα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως εκλογές;

Το θεωρώ πλέον πολύ πιθανό, μιας και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αδιέξοδα σε όλα τα επίπεδα. Αδιέξοδα βέβαια, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται σε λάθος χειρισμούς της. Επιπλέον ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει, όσο καθυστερεί τις εκλογές, το ενδεχόμενο της πλήρους εκλογικής κατάρρευσης του κόμματός του.

 Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα προτείνει λιγότερες κρατικές δαπάνες και λιγότερους φόρους.  Πως θα συμβεί αυτό με πλεόνασμα 3,5%;

Η διαπραγμάτευση δεν σταματά ποτέ. Αν δεν μειωθούν οι φόροι, δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρηματική πρωτοβουλία και κατά συνέπεια ανάπτυξη. Νομίζω ότι μία Κυβέρνηση με πιο σοβαρή στάση και πιο ξεκάθαρο πρόγραμμα, μπορεί να πείσει τους δανειστές στις απαιτούμενες υποχωρήσεις. 

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, αν και εφόσον γίνουν εκλογές, ποιός θα ήταν ο ιδανικότερος εταίρος για τη Νέα Δημοκρατία;

Αυτό που έχω να πω είναι ότι σε μία τόσο δύσκολη εποχή κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά, απαιτούνται πλατιά πολιτικά σχήματα, ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Ο πιο ιδανικός εταίρος θα είναι αυτός που βρίσκεται πιο κοντά στις ιδέες μας και στο πρόγραμμά μας. 

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Ντοκιμαντέρ για τις κατηγορίες εναντίον του Μ. Τζάκσον στο Φεστιβάλ Σάντανς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Το Tiffanys θα αποκαλύψει την προέλευση των διαμαντιών του