Συμβαίνει Τώρα

Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα εκπέμπει πλέον θετικά μηνύματα-Α. Σαμαράς: Δεν απαιτείται νέο πακέτο βοήθειας. Έχουμε ανάγκη ανακουφίσεων στη φορολογία.

samaras - merkel

Α. Σαμαράς: Δεν απαιτείται νέο πακέτο βοήθειας. Έχουμε ανάγκη ανακουφίσεων στη φορολογία.

Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κυρίας Α. Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Σαμαρά. Αμέσως μετά και κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρωθυπουργό, η κυρία Μέρκελ είπε ότι η Ελλάδα εκπέμπει, πλέον, θετικά μηνύματα και ότι σύντομα θα υπάρξει ανάπτυξη.

«Διαπιστώνουμε πρόοδο, είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα γίνουν σύντομα», πρόσθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η κυρία Μέρκελ είπε ακόμη ότι στηρίζει την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο και ότι «τα πρώτα δείγματα επιτυχίας είναι ορατά. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σας στηρίξουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη φοροελαφρύνσεων στη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν απαιτείται τρίτο πακέτο βοήθειας. Ο Πρωθυπουργός απορρίπτοντας τη λέξη «διαζύγιο» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι με βάση τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα το 2015 μπορεί να τα καταφέρει χωρίς νέα δάνεια από τους διεθνείς πιστωτές.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα του χρέους, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η τελική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους αναμένεται μετά τα stresstest των τραπεζών, αλλά και την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας, υπονοώντας μια γενναία ρύθμιση σε αυτή την υπόθεση. Για το χρέος είπε, επίσης, ότι ο έλεγχός του είναι δεδομένος, μέσα από τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα προτείνει ένα δικό της πλαίσιο στο τέλος του προγράμματος, και πως δεν θα γυρίσει πίσω στα ελλείμματα.

«Όσα επιτεύχθηκαν με τη στήριξη των εταίρων δείχνουν ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω», είπε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε για τη χώρα μας: «Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα έχει και το 2014. Βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από το πρόγραμμα, ενώ και οι αποδόσεις των ομολόγων πηγαίνουν καλά, κάτι που δείχνει ότι οι αγορές εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Αναφορικά με το θέμα της ανάπτυξης, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι για το 2015 προβλέπεται 2,9% και 3,7% το 2016, προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα πιάσει τους στόχους και θα μειώσει την ανεργία.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως εξήγησε στην κυρία Μέρκελ ότι η Ελλάδα κερδίζει ένα νέο ρόλο μέσω της συμμετοχής της στους αγωγούς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, αλλά και με τα δικά της ενεργειακά αποθέματα. «Οι έρευνες στη δυτική Ελλάδα και νότια της Κρήτης ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο.  Έτσι, η χώρα μπορεί να γίνει προπύργιο ασφάλειας, όταν προ ετών εθεωρείτο ο αδύνατος κρίκος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

H HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Ο δρόμος της Ευρώπης για Μαδρίτη και Μπακού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Βλ. Πούτιν θεωρεί ότι η ραπ πρέπει να ελέγχεται

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο