Στ. Κοντονής: Έγινε βήμα προόδου για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο νόμος 4509/2017, που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή «αποτελεί σημαντική τομή και βήμα προόδου για τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών, τη Δικαιοσύνη και το σύστημα ψυχικής υγείας της χώρας», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά το χαιρετισμό του σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, με θέμα: «Ο ν. 4509/2017 για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς - Προκλήσεις για τα συστήματα Δικαιοσύνης και ψυχικής υγείας».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι μέχρι πρόσφατα, «η αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών αποτελούσε προνομιακό πεδίο έκφρασης βαρβαροτήτων, παραβιάσεων, εγκλεισμού σε ιδρύματα και κοινωνικού αποκλεισμού που αντέβαιναν στις σύγχρονες θέσεις της ψυχιατρικής αλλά και του ποινικού δικαίου, ενώ δεν συνέβαλλαν ούτε στη θεραπεία, ούτε τελικά στην αποφυγή της υποτροπής».

Ακόμη, ο κ. Κοντονής, υπογράμμισε ο ν. 4509/2017 «εκσυγχρονίζει το ποινικό δίκαιο της ψυχικής υγείας, προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, διευκολύνει την ουσιαστική απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και αποτυπώνει την πολιτική της κυβέρνησης για την προστασία των πλέον ευάλωτων ανθρώπων» και προσέθεσε:

«Με το νομοθέτημα αυτό η ελληνική πολιτεία προσαρμόζεται στις εξελίξεις, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αποτυπώνονται σε θεμελιώδη κείμενα προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Επιπλέον διασφαλίζεται η αληθινή ψυχιατρική περίθαλψη των ασθενών ατόμων που τέλεσαν άδικες πράξεις, με τρόπο που σέβεται τον άνθρωπο-ασθενή και, παράλληλα, προστατεύει αποτελεσματικά την κοινωνία», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

Τρεις επιστολές του Ναπολέοντα προς τη Ζοζεφίνα πωλήθηκαν πάνω από 500.000 ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Στις 19 Ιουλίου η τρίτη σεζόν του «La casa de papel» στο Netflix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

101 ερωταπαντήσεις για τον Χίτλερ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

100 χρόνια Bauhaus