Περιθώρια επενδύσεων και βελτίωσης του ΑΕΠ υπάρχουν πάντα

Συνέντευξη του Προέδρου Βιομηχάνων Λαμίας, κ. Γιώργου Γιαννίτση, στη Mail

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλατε να μας πείτε  πώς βλέπετε το μέλλον της βιομηχανίας τόσο στη Λαμία  όσο και στη Στερεά Ελλάδα γενικότερα.

Μέσα στο δύσκολο τοπίο το οποίο βιώνουμε όλοι σήμερα, στη Λαμία και στη Στερεά Ελλάδα η βιομηχανία έχει την ίδια δυσκολία όπως σε όλη την Ελλάδα. Υπήρξαν βέβαια πλεονεκτήματα στη Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα στη Λαμία ως συγκοινωνιακός κόμβος, αλλά αυτά τα πνίγει η γενικότερη δυσκολία μέχρι σήμερα.

Μιλώντας και με άλλους φορείς και από τα στατιστικά στοιχεία, βλέπουμε ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού ΑΕΠ προέρχεται από τη Στερεά Ελλάδα και βεβαίως, συμμετοχή σε αυτό έχει και η Λαμία.  Θα θέλατε να μας μιλήσετε για  αυτό το σημαντικό επίτευγμα, αλλά και για το πώς μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω αυτό το ποσοστό.

Σίγουρα η Λαμία και η Στερεά Ελλάδα συμβάλλουν αποφασιστικά στο ΑΕΠ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πέρα από τη ΒΙ.ΠΕ. στη Λαμία, η μεγαλύτερη ΒΙ.ΠΕ. στην Ελλάδα είναι στο Σχηματάρι και προσδίδει μεγαλύτερη αξία στο ΑΕΠ της Ελλάδας. Αλλά η Στερεά Ελλάδα που είναι στο κέντρο της Ελλάδας και κοντά στην Αθήνα, θα μπορούσε να βελτιώσει πολλά πράγματα στο ΑΕΠ, αν εμείς είχαμε καταλάβει πιο νωρίς τον πρωτογενή τομέα. Η βιομηχανία στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε ο σημαντικότερος παράγοντας αύξησης του ΑΕΠ, και ποτέ δεν θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια χωρίς την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, του σημαντικότερου κομματιού με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε, και για το οποίο δεν έχουμε κάνει πολλά πράγματα.

Για τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, θα θέλαμε να μας πείτε σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι υπάρχουν περιθώρια επενδύσεων, όχι μόνο από εγχώριους, αλλά και από ξένους επενδυτές. Πάντα μιλώντας για τη δική σας περιοχή και για το δικό σας κομμάτι.

Περιθώρια επενδύσεων και βελτίωσης του ΑΕΠ υπάρχουν πάντα, αν εμείς αλλάξουμε τη νοοτροπία που έχουμε, αν γίνουμε εξωστρεφείς, αν δεχτούμε πραγματικά επενδυτές. Γιατί αυτή τη στιγμή, αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ποινικό αδίκημα το να έρθει κάποιος να επενδύσει και να κάνει κέρδη. Την κερδοφορία τη θεωρούν ποινικό αδίκημα σε αυτήν την κυβέρνηση. Αν αλλάξει η νοοτροπία και πραγματικά ζητήσουμε επενδυτές, και κάνουμε ένα απλούστερο σύστημα έναρξης των εταιρειών και απόδοσης, ένα απλούστερο και πιο δίκαιο σύστημα φορολογίας, υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες περιπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα για να μπορεί κάποιος να έρθει να επενδύσει. Ένα πράγμα θα σας πω, κοντά στη Λαμία, που είναι το κέντρο της Ελλάδας, έχουμε τόσες λουτροπόλεις, όπως τα Καμένα Βούρλα, το Πλατύστομο, τα λουτρά Υπάτης, τα ιαματικά νερά που χύνονται στον Μαλλιακό  χωρίς καμία εκμετάλλευση. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα σε αυτό το κομμάτι για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλατε να  προσθέσετε ακόμη κάτι;

Συνενώνω και εγώ τη δική μου φωνή μαζί με του υπόλοιπου κόσμου, όσο κι αν γίνεται κουραστικό, σε μια κραυγή αγωνίας για να μας ακούσει κάποιος. Να βελτιώσει το φορολογικό και να το σταθεροποιήσει, να βελτιώσει πολλά πράγματα πάνω στην καταλήστευση των εταιρειών, που τις αναγκάζει τελικά να γίνουν κλέφτες, για να μπορέσει να ξεκινήσει μια πραγματική ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και μέσω δημιουργίας αξίας και υπεραξίας στα προϊόντα και στις υπηρεσίες, και να μπορέσει να ανέβει ο πλούτος για να μιλάμε για νομή και φορολογία κανονική.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα