Έχουμε καταπληκτικές παραλίες και δυο γαλάζιες σημαίες

Συνέντευξη του κ. Νίκου Τσώκου, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης, στη Mail

Κύριε Πρόεδρε, η περιοχή σας είναι μια πανέμορφη περιοχή της Πελοποννήσου, με υπέροχη θάλασσα και πολύ πράσινο και μάλιστα για αυτή την περιοχή έχει αναφερθεί ο ίδιος ο Στράβων αλλά και ο Παυσανίας. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την περιοχή σας;

Όντως είναι μια πανέμορφη περιοχή, υπάρχει ποικιλία στο ανάγλυφο, έχουμε και παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και λίγο πιο ορεινές. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, οι παραθαλάσσιες περιοχές σφύζουν από κόσμο, από επισκέπτες, από τουρίστες.

Έχουμε καταπληκτικές παραλίες και δυο γαλάζιες σημαίες και χιλιάδες επισκέπτες από την Πάτρα και όχι μόνο. Ο κόσμος επισκέπτεται τις παραλίες μας οι οποίες είναι πεντακάθαρες και τα νερά του Ιονίου είναι όντως καταπληκτικά.

Μάλιστα ο νέος δρόμος που συνδέει Αθήνα - Πάτρα έχει μειώσει την απόσταση έτσι ώστε ο Αθηναίος να φτάνει πάρα πολύ εύκολα στη Δυτική Αχαΐα και πλέον είναι ένας πάρα πολύ κοντινός προορισμός και για τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για τα σαββατοκύριακα. Πόσο εύκολο είναι πια να έρθει κάποιος;

Έχετε απόλυτο δίκιο όπως το περιγράφετε, δυστυχώς τα προηγούμενα έτη το να ανέβουμε Αθήνα ή κάποιος επισκέπτης από Αθήνα να κατέβει στην περιοχή μας ήταν ένας Γολγοθάς με τα συνεχόμενα έργα που γινόντουσαν. Ευτυχώς όλα αυτά έλαβαν τέλος και εδώ και λίγους μήνες έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι της Εθνικής Οδού Πατρών - Αθηνών και πλέον η πρόσβαση είναι πανεύκολη και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ασφαλής. Σε πολύ λιγότερο από δυο ώρες, χωρίς καμία υπερβολή, μπορεί να απολαύσει κανείς καταγάλανα νερά, ζεστασιά, φιλοξενία από συναδέλφους, επαγγελματίες στην περιοχή μας και να κάνει άνετα, ξεκούραστα τις διακοπές του. Κάλλιστα θα μπορούσε, επειδή πλέον έχει μηδενιστεί η απόσταση, ακόμα και μονοήμερη εκδρομή κάποιος επισκέπτης να κάνει για να επισκεφθεί τα μέρη μας.

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλατε να μας μιλήσετε για την εμπορικότητα και την επιχειρηματικότητα της περιοχής;

Η γενικότερη εικόνα της περιοχής είναι αγροτική, κτηνοτροφική, μετά τουριστική, ενώ πολύ κοντά σε εμάς είναι και η βιομηχανική περιοχή της Πάτρας με πολύ μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Το τουριστικό κομμάτι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον επισκέπτη, από καλοκαιρινά μαγαζιά για να απολαύσει τον καφέ του κάνοντας μπάνιο, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, το αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών στο οποίο μπορεί να φάει φρέσκο ψάρι και να το απολαύσει, τη μαγευτική παραλία της Καλόγριας στο δάσος της Στροφιλιάς, τις πανέμορφες παραλίες της Λακόπετρας, τις παραλίες του Αλισσού, τα Νιφορέικα, όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία ο καθένας από τη δική του πλευρά σαν επαγγελματίας, σαν δραστηριότητα προσφέρονται στην περιοχή μας. Επίσης, ο εύφορος κάμπος της περιοχής παράγει πολλά προϊόντα και όλα αυτά τα κομμάτια συνδέονται. Μιλάμε για μια περιοχή αρκετά παραγωγική, πλούσια θα έλεγα και με όρεξη και διάθεση να πάει παραπέρα.

Περίφημο είναι το αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών αλλά και οι φράουλες…

Όπως είπα και προηγουμένως, το αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών, είναι ένας χώρος, ένα ψαροχώρι, το οποίο έχει φοβερά φρέσκα ψάρια από τα πεντακάθαρα νερά το Ιονίου που σημαίνει ότι το φρέσκο ψάρι του είναι και λαχταριστό. Γενικότερα η περιοχή παράγει αρκετά πράγματα όπως φράουλες, οι οποίες είναι ξακουστές, πατάτες και τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί κι άλλου είδους καλλιέργειες οι οποίες είναι τώρα σε ανάπτυξη.

Να μας μιλήσετε και για τη Λευκή Νύχτα που διοργανώσατε το Καλοκαίρι;

Όντως, πριν περίπου ένα μήνα, αρχές Ιουλίου, κάναμε την τέταρτη Λευκή Νύχτα. Ήταν μια δράση που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά πριν από δυο καλοκαίρια, μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση την οποία αγκάλιασαν τα περισσότερα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής αν και στην αρχή ήταν λίγο διστακτικά στο κομμάτι αυτό γιατί ήταν κάτι καινούριο και διαφορετικό. Υπήρξε η ιδέα, το υποστηρίξαμε όλοι μαζί και είχε πολύ μεγάλη απήχηση στην ευρύτερη κοινωνία με πολλούς επισκέπτες και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και πέρυσι και φέτος είχαμε πάρα πολλούς παραθεριστές - επισκέπτες. Ήταν μια βραδιά διαφήμισης για την πανέμορφη πόλη μας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια έχει αλλάξει εντελώς πρόσωπο καθώς έχει αναπλαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του εμπορικού κέντρου της πόλης και πλέον στην πανέμορφη αυτή πόλη προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας σαν Εμπορικός Σύλλογος να κάνουμε πράγματα έτσι ώστε να φέρουμε τους επισκέπτες - καταναλωτές στα μέρη μας, να τους προκαλέσουμε με τα προϊόντα μας, τις τιμές μας, τις ειδικές προσφορές που κάνουμε για εκείνη τη μέρα έτσι ώστε να ανέβουν και οι τζίροι των καταστημάτων και γενικότερα να δημιουργηθεί μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην πόλη μας.

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλατε να μας πείτε πώς εξελίσσεται η τουριστική περίοδος φέτος;

Ας μην κρυβόμαστε, γενικότερα η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει αναμφίβολα πολλά πράγματα, έτσι και το τουριστικό κομμάτι. Βέβαια είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού που τώρα η επισκεψιμότητα είναι στο μέγιστο βαθμό στην περιοχή μας. Οι τουρίστες είναι κυρίως Έλληνες αλλά όχι μόνο, επειδή τους καλοκαιρινούς μήνες στο αεροδρόμιο του Αράξου κατεβαίνουν και πτήσεις charter, τα ξενοδοχεία της περιοχής γεμίζουν και με τουρίστες Ευρωπαίους και όχι μόνο. Οι ξένοι τουρίστες κυρίως είναι Ρώσοι, Γερμανοί, Τσέχοι, Πολωνοί και Γάλλοι.

Επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε λίγο της τελευταίας στιγμής, όποιος επιθυμεί να έρθει στην περιοχή τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, θα μπορέσει να βρει εύκολα κατάλυμα;

Για τον Αύγουστο ίσως είναι λίγο δύσκολο γιατί είναι η κορύφωση της τουριστικής περιόδου, αλλά από τέλη Αυγούστου και μετά θεωρώ ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Κύριε Πρόεδρε θα θέλατε να μας μιλήσετε και για τις άλλες δράσεις του Συλλόγου σας;

Η αγωνία μας για εμάς που ασχολούμαστε και δραστηριοποιούμαστε συλλογικά με το εμπορικό κομμάτι είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα έτσι ώστε να φέρουμε κόσμο στην περιοχή μας, να γνωρίσει την πόλη μας, να γνωρίσει τα μαγαζιά μας, να αυξήσουμε τους τζίρους μας. Προσπαθούμε σε αυτή την κατεύθυνση να κάνουμε πράγματα, συνεχόμενα δράσεις και είμαστε πολύ ενεργοί παρότι το Δ.Σ. μας έχει μόνο δυο χρόνια από τότε που εκλέχθηκε. Έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα, πάρα πολλές δράσεις και συνεχίζουμε το ίδιο δυνατά.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Οδηγός εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;