Η Λευκή Νύχτα γίνεται θεσμός στον Πύργο!

Συνέντευξη του κ. Κώστα Πετρόπουλου, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, στη Mail

Κύριε Πρόεδρε, είστε ένας πάρα πολύ δραστήριος Σύλλογος και έχετε πραγματοποιήσει πολύ μεγάλο έργο. Πολύ σημαντικό επίτευγμα η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, όπου πέρυσι είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία. Τι μας ετοιμάζετε για φέτος;

Φέτος θα είναι αυτά που είχαμε κάνει πέρυσι αλλά και περισσότερα ακόμα.

Για παράδειγμα, πέρυσι πέρα από την κεντρική συναυλία με το Δημήτρη Μπάση που είχε γίνει στην κεντρική πλατεία είχαμε και άλλα τέσσερα πιο μικρά συναυλιακά μέσα στην πόλη του Πύργου, ενώ φέτος αυτά θα γίνουν έξη, θα προστεθούν δύο ακόμα και επίσης, πέρυσι είχαμε δύο χορευτικά, φέτος θα είναι τέσσερα συν τον Καραγκιόζη που θα παίξει για τους μικρούς μας φίλους συν ακόμα έναν κλόουν που θα κάνει δύο παραστάσεις. Όλα αυτά θα μπορεί κανείς να τα απολαύσει από τις 8 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί της 19ης Αυγούστου.

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα; Ποιους καλλιτέχνες να περιμένουμε φέτος στις συναυλίες;

Αυτή την ιδέα καταρχάς την πήραμε από άλλες πόλεις που έχουν γίνει παρόμοιες βραδιές, είτε σε όλη την Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα πλέον κι έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς και είπαμε να το τολμήσουμε και πέτυχε. Φέτος θα γίνουν δυο ξεχωριστές συναυλίες στην κεντρική πλατεία, όπου στη μια θα είναι οι Stavento και στην άλλη η Μελίνα Ασλανίδου.

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλατε να μας πείτε πώς κινήθηκε φέτος η εμπορικότητα και η επιχειρηματικότητα στον Πύργο;

Η χειμερινή σεζόν ήταν μπορώ να πω χάλια, δεν ήταν πάρα πολύ καλή. Επίσης και η καλοκαιρινή σεζόν ήταν μέτρια σε σχέση με πέρυσι και με τα προηγούμενα χρόνια. Ευελπιστούμε ότι έστω και για ένα βράδυ η αγορά θα τονωθεί. Βέβαια, όλοι οι έμποροι ξέρουν ότι εκείνο το βράδυ δεν πάνε για μεγάλα κέρδη αλλά με τη Λευκή Νύχτα προσπαθούμε να βοηθήσουμε περισσότερο τους καταναλωτές, να βγουν έξω. Είχαμε κάνει και μια εκπτωτική μέρα μέσα στο Χειμώνα από το πρωί μέχρι το βράδυ, 9-9, κατά την οποία είχαμε πάρα πολύ καλές τιμές στα καταστήματα και αυτή την ημέρα την ονομάσαμε Happy Day. Τα καταστήματα πήγαν πάρα πολύ καλά και ο κόσμος έμεινε τόσο ευχαριστημένος από τις τιμές όσο και οι καταστηματάρχες.

Πώς βλέπετε τον Σύλλογο αλλά και την εμπορικότητα στην περιοχή;

Για τον Σύλλογο, έχω ξαναπεί, ότι δε φτάνει μόνο ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας, θέλει βοήθεια γενικότερα και μέσα σε αυτή, εννοώ και τη χρηματική βοήθεια από τους εμπόρους γιατί για παράδειγμα η Λευκή Νύχτα κοστίζει και πρέπει όλοι να βοηθήσουν αφού πρώτα τους βοηθήσουμε να δουλέψουν εκείνο το βράδυ. Μια μικρή βοήθεια από όλους ώστε να μπορέσει αυτό που κάνουμε να γίνει θεσμός και πιστεύω όλοι ουσιαστικά θέλουν να γίνει θεσμός.

Θα θέλατε να μας πείτε ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον;

Το όραμα μου για το Σύλλογο, εκτός από κάποιες δράσεις που μπορεί να κάνει, είναι να δούμε κάποια στιγμή από το λιμάνι του Κατακόλου, από τις κρουαζιέρες μάλλον που έρχονται σε αυτό, τουρίστες στον Πύργο γιατί ο Πύργος δεν έχει νιώσει τουρισμό καθόλου. Μπορεί να έχουν τουρίστες το Κατάκολο ή η Αρχαία Ολυμπία αλλά δεν μπαίνουν μέσα στον Πύργο. Αυτό που με ενδιαφέρει και θέλω να γίνει είναι να μπουν τουρίστες μέσα στον Πύργο από τις κρουαζιέρες που έρχονται στο Κατάκολο.

Κύριε Πρόεδρε, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας θα θέλαμε να σας πούμε ότι είμαστε σίγουροι ότι και φέτος η Λευκή Νύχτα θα έχει τεράστια επιτυχία…

Ο Σύλλογος μπορεί να κάνει και τα μικρά πράγματα που σας είπα αλλά και μεγαλύτερα. Καλούμε τον κόσμο και τους υποσχόμαστε ότι θα περάσουν πάρα πολύ καλά και θα τους μείνει αξέχαστη και η δεύτερη Λευκή Νύχτα στον Πύργο.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Οδηγός εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;