Κάρπαθος: Ένα νησί με άγριο αλλά πανέμορφο τοπίο

Συνέντευξη του κ. Γεώργιου Γρηγοριάδη, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καρπάθου, στη Mail

Κύριε Πρόεδρε, η Κάρπαθος είναι ένα πολύ ξεχωριστό νησί με υπέροχη θάλασσα και εντυπωσιακό ορεινό όγκο. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το νησί σας;

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στα Δωδεκάνησα και ίσως το πιο όμορφο στην Ελλάδα. Έχει τρομερές παραλίες, απίστευτα φιλόξενο κόσμο, ένα άγριο αλλά πανέμορφο τοπίο.

Όποιος έρθει στην Κάρπαθο θα πρέπει σίγουρα να δει τις καλύτερες παραλίες που έχει να προσφέρει η Ελλάδα, αν όχι η Μεσόγειος, όπως είναι ο Διακόφτης, τα Άπελλα, η Κυρά Παναγιά, ο Άγιος Μηνάς και σίγουρα θα πρέπει να δει την Όλυμπο, να δει τα ωραία χωριά μας και να δει και κάποια αξιοθέατα όπως το ηλιοβασίλεμα στην Όλυμπο και στην Αρκάσα.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την εμπορικότητα και την επιχειρηματικότητα της Καρπάθου;

Γενικώς το νησί είναι τουριστικό, τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει η τυποποίηση που θα έφερνε και το brand κάποιου Καρπάθικου προϊόντος ας πούμε, όλα έχουν να κάνουν με τον τουρισμό. Υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζάκια που προσφέρουν από το απλό σουβενίρ μέχρι το καθημερινό που θα χρειαστεί ο κάθε τουρίστας όπως και οι κλασικοι εμπορικοί δρόμοι του νησιού, όπου είτε υπάρχουν κάποια τοπικά καταστήματα είτε κάποια καταστήματα franchise.

Φέτος στην Ελλάδα έχουμε ρεκόρ τουρισμού. Θα θέλατε να μας πείτε πώς είναι τα πράγματα στην Κάρπαθο;

Στην Κάρπαθο η κίνηση είναι καθαρά από θέμα charter περίπου μέχρι στιγμής στα ίδια επίπεδα, έχουμε μια πολύ μικρή αύξηση μέχρι και τον Ιούλιο της τάξης του 1-2%. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα ανάλογα τα καταστήματα, φέτος είναι μια κανονική χρονιά μέχρι στιγμής.

Από ποιες χώρες έρχονται κυρίως οι τουρίστες;

Κυρίως οι τουρίστες που έρχονται είναι Ιταλοί, Ολλανδοί, Σκανδιναβοί, έχουμε όμως και από Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Τσεχία, από όλη την Ευρώπη.

Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος σας έχει πολύ μεγάλη δραστηριότητα. Θα θέλατε να μιλήσουμε για την ιστορία του Συλλόγου αλλά κυρίως για το έργο και τις δράσεις του;

Η δραστηριότητα του Εμπορικού Συλλόγου κυρίως, είναι να αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου τα οποία είναι πάρα πολλά και δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Κι αυτό που κάνει ο Σύλλογος μέσα από τη δράση του είναι να προσπαθεί κι αυτός με ό,τι μπορεί να συνεισφέρει, στην προώθηση του νησιού μέσω του Δήμου και άλλων φορέων οι οποίοι προωθούν το νησί τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον μαζί κατά του HIV

  

 

 

Forbes: Κάιλι Τζένερ, η νεότερη δισεκατομμυριούχος