Κάρπαθος: Δυνατά σημεία είναι οι παραλίες και η παράδοση

Συνέντευξη της κυρίας Φωτεινής Φράγκου, Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Καρπάθου και Μέλους της Επιτροπής Τουρισμού, στη Mail

Κυρία Φράγκου, η Κάρπαθος είναι ένα νησί με εντυπωσιακή ομορφιά και με μεγάλες αντιθέσεις. Πώς θα περιγράφατε αυτό το νησί με τα δικά σας λόγια;

Όντως η Κάρπαθος είναι ένα νησί το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να το φανταστεί κανείς, αν δεν το επισκεφτεί. Οι φωτογραφίες πολύ αμυδρά μπορούν να καλύψουν όλο το εύρος που έχει το νησί, τη φυσική ομορφιά, την ιστορία και την παράδοση.

Γνωρίζουμε ότι έχετε αναπτύξει μεγάλο έργο στην τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τους στόχους σας και ποια βήματα μπορούν να γίνουν ώστε αυτοί να υλοποιηθούν;

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του νησιού εδώ και 3 χρόνια, από το 2014 έχει αναπτύξει μεγάλη δράση σε διάφορους τομείς με σκοπό απώτερο να έχουμε ένα πλήρες τουριστικό άνοιγμα κυρίως σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να μεγαλώσουμε όσο μπορούμε την τουριστική σεζόν, εφόσον δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει με σαφήνεια ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει η Κάρπαθος. Αυτά όλα που υλοποιούμε και σχεδιάζουμε έχουν αρχίσει και γίνονται ήδη αφορούν σε προγράμματα για εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως είπα, με κυρίως τα μονοπάτια, τα αναρριχητικά πεδία τις ποδηλασίες που έχουμε μονοπάτια, ένα πρόγραμμα που έχουμε που μπορούν οι επισκέπτες να παρατηρούν τα αποδημητικά πουλιά που κάνουν στάση στο νησί μας κατά τη διέλευσή τους. Ακόμα, ένα μεγάλο project που προχωράμε και έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί είναι το branding του νησιού το οποίο καλύπτει πολλά πράγματα.

Ποια μέρη θα προτείνατε να επισκεφτεί οπωσδήποτε ο επισκέπτης;

Το νησί μας είναι μεγάλο, είναι το δεύτερο νησί στα Δωδεκάνησα με έκταση 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα δυνατά του σημεία είναι οι παραλίες καθώς έχουν βρεθεί πάνω από 100 παραλίες, 75 γράφουν κάποια βιβλία αλλά υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες που είναι απρόσιτες από δρόμους και πας μόνο περπατώντας ή από τη θάλασσα με κάποιο σκάφος, οπότε οι παραλίες είναι το δυνατό μας σημείο και δεν είναι όλες γνωστές.

Άλλο δυνατό σημείο είναι η παράδοση όπου η Κάρπαθος είναι από τα λίγα μέρη που διατηρείται ζωντανή η παράδοση, τα έθιμα και άλλα στοιχεία μαζί με την ιστορία, τα μονοπάτια και τη γαστρονομία, την πλούσια γαστρονομία με τις ντόπιες και ιδιαίτερες γεύσεις.

Ποια γαστρονομική λιχουδιά θα φιλεύατε τον επισκέπτη;

Το πιο διάσημο πιάτο της Καρπάθου είναι οι μακαρούνες, τα χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες του νησιού και σε πάρα πολλές ταβέρνες είναι χειροποίητο ζυμαρικό το οποίο σερβίρεται με ντόπιο τυρί τριμμένο και την σάλτσα που είναι με τηγανισμένο, ξεροψημένο κρεμμυδάκι, όντως είναι μια γευστική εμπειρία την οποία δεν θα ξεχάσει εύκολα κανείς μαζί με πάρα πολλές άλλες λιχουδιές που έχουμε στο νησί, όπως τα ψάρια, τα θράψαλα, τα καλαμάρια, τα λαχανικά, όλα είναι ντόπια, τα γεμιστά, οι κολοκυθοανθοί, είναι πολλά πιάτα όπως επίσης τα ντόπια αρτοποιήματα τα οποία είναι και χειροποίητα αλλά τα πουλάνε και φούρνοι, τα γνωστά κουλούρια και ψιλοκούλουρα τα οποία πλαισιώνουν κάθε επίσημη στιγμή όπως πανηγύρια, γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

H HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Weekend

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros